Parlamentul s-a întrunit, joi, în şedinţă online, pentru dezbaterea şi votul asupra solicitării preşedintelui Klaus Iohannis cu privire la prelungirea stării de urgenţă pe teritoriul României, instituită prin Decretul nr.240/2020.

Şedinţa a început la ora 12.00. Marcel Ciolacu a prezentat modul în care se va vota, parlamentarii urmând a se exprima pentru sau împotriva decretului privind prelungirea stării de urgență.

Preşedinţii celor două Camere ale Legislativului, Marcel Ciolacu şi Robert Cazanciuc, sunt prezenţi în sala de plen. Marcel Ciolacu conduce şedinţa, care se desfăşoară după o procedură specială de dezbatere şi vot electronic la distanţă.

Parlamentul a votat solicitarea preşedintelui Klaus Iohannis de prelungire a stării de urgenţă pe teritoriul României cu 30 de zile.

Dintre cei 465 de parlamentari cu drept de vot, 439 au votat. Dintre aceștia, 404 au spus DA, 99 – NU, 1 nu votez.

Pro România şi ALDE, prin vocile liderilor Victor Ponta şi Călin Popescu Tăriceanu, s-au opus prelungirii măsurilor de restricţie, motiv pentru care votul a fost împotrivă.

Marţi, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat prelungirea stării de urgenţă pe teritoriul României cu 30 de zile.

“Am emis astăzi decretul de prelungire cu 30 de zile a stării de urgenţă pe teritoriul României pentru a putea fi luate în continuare cele mai eficiente măsuri împotriva COVID-19”, a spus şeful statului. 

Articolul precedentJocuri de Putere în această seară de la ora 23:00, cu Oreste Teodorescu!
Articolul următorIonel Dancă, la Realitatea PLUS: „Șomajul tehnic se acordă pe întreaga perioadă a stării de urgență”