Făcând o analiză comparativă a tuturor partidelor care au guvernat România în ultimele trei decenii, am tras concluzia că absolut toate s-au manifestat mai degrabă ca un club, poate o asociație destinată satisfacerii intereselor exclusive ale membrilor, care le susține orgoliile și aspirațiile, de cele mai multe ori mărunte în loc să fie niște organizații altruiste care să pună în prim plan obiectivele majore ale societății. Așa se explică de ce țara noastră avansează bolovanos spre modernizare, eficientizare și progres și mai ales de ce doar politicienii și cercul lor de interese au prosperat în timp ce paturi largi de populație fie au emigrat, fie au rămas trudind-se la limita supraviețuirii.

Partidele noastre, odată ajunse în parlament și apoi la guvernare, în loc să îi concentreze pe cei mai buni, merituoși și bine pregătiți membri în ierarhia statului, concentrându-se să livreze societății acele legi, proiecte și investiții cu plus valutare, au politizat toate funcțiile birocratice cu indivizi ai căror singur merit este loialitatea față de conducerea partidului și direcționarea  fondurilor publice către firmele de casă. Am simțit cu toții pe pielea noastră ce a însemnat transformarea României într-un SRL condus autoritar de Dragnea și compania. Vedem astăzi cum incompetența, mediocritatea și ticăloșia au lăsat o țară întreagă fără resurse și soluții în fața pandemiei și marilor provocări economice ale momentului.

De aceea, în această ultimă campanie electorală a acestui ciclu este extrem de importantă selecția pe care o vom face la urne. De ea depinde destinul nostru colectiv pentru următorii patru ani. Astăzi, PSD crede că simpla excludere de pe liste a cămărilei lui Dragnea și importul unor nume credibile precum Rafila sunt suficiente ca electoratul să uite modul acesta mafiot de organizare în sistem și de aceea mă simt nevoit să fac un apel la memorie. Prima uriașă păcăleală politică de unde a început dezastrul nostru intern a fost Ion Iliescu, care în umbra lozinci „Nu ne vindem țara!”, a dat pe mâna securiștilor și activiștilor comuniști  punctele-cheie ale economiei românești și ne-a înșurubat pe harta intereselor geopolitice ale Federației Ruse. A urmat farsa Adrian Năstase, arhitectul rețelei de drenat bani publici  a partidului, parintele patriarh al corupției generalizate. I-a succedat mitomanul arogant Ponta, care sub comanda lui Sebastian Ghiță a confiscat toate lucrările publice în portofoliul propriului grup infracțional organizat. Pe timpul guvernării lui, corupția chiar a ucis tinerii de la Colectiv. A urmat virusul Dragnea și transformarea țării într-un aprozar cenușiu și sărăcăcios, la un pas de excludere din UE și NATO. Astăzi, sub sceptrul lui Ciolacu se pregătește o altă psihodrama în care criza sanitară devine bătălie politica electorală.

Ce înțelegem de aici? Că problema PSD-ului nu ține de lidership. Partidul ăsta este posedat de un duh de sorginte bolșevică, încă de la început el nefiind gândit ca un partid politic al interesului național ci mai degrabă ca o lojă inițiatică pentru politruci. Din păcate, uitam prea des originile comuniste ale acestui partid și mai ales capcana democrației originale impuse de Iliescu în anii 90, care ne-a păcălit în bună măsura pe toți.

PSD este o mafie care evoluează într-o societate în care, deși decorul democrației și pluralismul sunt prezente, democrația reală e doar simulată. Măiestria celor din Kisseleff a constat tocmai in construirea acestui fals decor, care camuflează adevăratele intenții și mai ales conferă onorabilitate unor tâlhari la drumul mare care se prezintă publicului ca parlamentari, miniștrii, înalți funcționari publici și nu așa cum sunt în realitate, niște devastatori ai bugetelor publice!  De aceea, sunt convins că prin orice metamorfoze onomastice și schimbări de lider va trece  PSD nu își va schimba nici o clipă esența și tehnicile mafiotice de conducere, jaf și îmbogățire. Le va rafina doar. Acesta este inamicul real al prosperității României, nu degeaba i s-a spus ciuma roșie! Dar sa nu fim naivi, demonul lăcomiei și al setei de putere bântuie prin toate partidele politice.

Noi nu avem nici o șansă să luptăm împotriva acestui virus moral, doar cu vorbe frumoase, percepte morale, trimiteri religioase sau apelul la bun simt, patriotism, dragoste de semeni! Nu, singura noastră arma redutabilă este votul! Fiara asta a lăcomiei ticăloase a însoțit întreaga noastră clasă politică timp de 30 de ani, dar niciodată nu s-a manifestat mai odios decât pe timpul guvernării PSD. Fiara este rănită, dar departe de a fi învinsă! Ea nu poate fi controlată decât prin legi și justitie!

Dacă va câștiga alegerile din 6 Decembrie, coaliția forțelor de dreapta are cea mai grea dar importantă misiune: consolidarea statului de drept!

Sursa: Realitatea Din PNL