Județul Teleorman a fost menținut cu bună știință într-o stare de subdezvoltate economică de camarila lui Liviu Dragnea, susține senatorul liberal Eugen Pîrvulescu. În acest fel, banul public era dirijat, aproape exclusiv, către firmele apropiate fostului lider PSD, iar populația era captivă din punct de vedere social și, astfel, nevoită să voteze cum i se cerea.

“Investitorii n-au avut curajul să vină în Teleroman din cauza camarilei lui Liviu Dragnea, cu Viorica Dăncilă premier și toți miniștrii, precum și majoritatea primarilor. Se ajunsese până acolo încât populația, în mare parte, nu avea curajul să vorbească despre o altă culoare politică. Dacă într-o localitate vorbeai despre alt partid, imediat se interesau unde lucrezi, unde lucrează mama, tata, unde învață copilul. Prin toate unitățile descentralizate sau subordonate, primărie, poștă, ANAF, puteau verifica orice se întâmpla în județ,” a afirmat senatorul PNL, Eugen Pîrvulescu, candidat la șefia CJ Teleorman.

Din acest context, susține politicianul, obediența oamenilor de rând, dar și a unor șefi, nu trebuie neapărat blamată, pentru că grupul de interese din jurul lui Liviu Dragnea i-a făcut captivi într-un mediu în care nu exista alernativă.

“Așa se justifică blaturile făcute de PSD. Imaginați-vă că în 8 luni ne-a fost greu să destructurăm această caracatiță, cu șefi de sdescentralizate înfipți de 10 20 de ani în funcții. Daca o compamnie ar fi venit să dezvolte o afacere, omul ar fi mers la un job privat (…) Dar principalul angajator în Teleroman este statul român, gândiți-vă că numai Consiliul Județean are 3 mii de angajați. Noi nu avem un investitor străin, un parc industrial care să ofere infrastructură, ca să-l chemăm și să-i spunem “uite, aici zona industrială, hai să investești”. 80% din buget Consiliului Județean, zeci de milioane de euro, se duc doar pe drumurile județene și numai pe asfaltare. Și nu vorbim de fonduri europene, ci de la Consiliul Județean, pentru că atunci când accesezi proiecte pentru fonduri europene trebuie să fii corect, ceea ce e mai greu la Teleorman” a mai explicat Pîrvulescu, invitat la emisiunea live realitateadin pnl.net.

Marionetele lui Dragnea: Viorica Dăncilă și Adrian Gâdea (președintele CJ Teleroman)

Senatoul liberal a explicat și faptul că sistemul viciat instituit de Liviu Dragnea n-ar fi funcționat dacă nu ar fi fost găsiți oamenii potriviți, dispuși să se pună în slujba liderului, pe post de marionete.

“Mi-e rușine că Viorica Dăncilă a fost premierul Românie. În tot mandatul n-a fost în stare să aducă un singur investitor în județ, nici măcar în Videle (orașul în care a locuit – N.R.) natal), mi se pare inadmisibil. Mi-e rușine (…) De fiecare dată când a venit un investitor, gândul lor a fost să-l buzunărească, să se întrebe cine este, ce vrea, iar dacă n-au putut să-l racoleze, l-au descurajat până a plecat. Singurul interes al acestei caracatițe a fost ca banul să se rotească într-un anumit cerc,” a afirmat politicianul liberal.

Și la nivel local, interesele lui Liviu Dragnea au fost perfect servite de oameni precum Adrian Gâdea, deputat și candidat la șefia CJ Teleorman. Numele lui este legat de dosarul Insulei Belina și de modul în care aceasta a ajuns, printr-o succesiune de acțiuni suspecte, în administrarea firmei Teldrum

“Dragnea avea nevoie de o marionetă care să semenze hârtiile, această marionetă era Gâdea. Populația trebuie să știe că insula, care era în proprietatea statului, a ajuns în proprietatea CJ și apoi a fost concesionată firmei Teldrum și prin contribuția lui Gâdea, pe lângă Victor Ponta și Sevil Shhaideh (ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice în guvernul Ponta – N.R.).”

Reveind la Gâdea, Dragnea avea nevoie de o marionetă care să-I facă și semneze hîrtiile, gîndiți-vă că, din 2013, a stat la CJ teleorman 3 ani, apoi s-a dus deputat, că l-a chemat Dragnea, avea nevoie de el, acum vine din nous ă candideze la șefia Consiliului Județean. La nivelul acesta nu e în regulă să nu ai coloană vertebrală,” a mai afirmat Eugen Pârvulescu, candidat PNL la șefia CJ Teleorman.

 

Articolul precedentVIDEO Eugen Pîrvulescu (PNL): Elevii din Teleorman vor începe școala în siguranță
Articolul următorMinistrul Marcel Vela anunță că se înființează Poliția Animalelor