PNL Buzău a stabilit propunerile viitorii subprefecți de Buzău. Aceștia sunt, fostul primar al orașului Râmnicu Sărat, Viorel Holban, și președintele Organizației Județene de Femei, Marieta Boloș. Decizi a fost luată în cadrul ședinței Biroului Politic Județean. Cele două propuneri urmează să fie transmise, la București, forurilor superioare ale partidului, care vor valida decizia din teritoriu.

Acum se așteaptă intrarea în vigoare a Ordonanţei de Urgenţă ce a transformat funcţiile de subprefecţi din funcţii de înalt funcţionar public în funcţie de demnitate publică, astfel încât să poată fi numiţi în cadrul Instituţiei Prefectului propuneri ale partedelor de la Guvernare, fără a fi necesar ca aceștia să fie funcționari publici, de cele ,ai multe ori la limita legii și cu multe artificii.

Viorel Holban a fost primar al orașului Râmnicu Sărat, dar a pierdut alegerile din septembrie 2020 în fața candidatului Alianței PSD- Pro România, Sorin Valentin Cîrjan, la o diferență de peste 3000 de voturi. Marieta Boloș este antreprenor din zona Rușețu și consilier județean PNL, urmând a-și da demisia din CJ Buzău pentru a putea deveni subprefect.

Pe de altă parte, nu s-a decis, deocamdată, cine va fi propunerea pentru funcția de prefect, în condițiile în care, protocolul coaliției de guvernare prevede ca  funcția de prefect să revină PLUS. 

 

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentJOI, ora 18:00: Cum au fost căpușate Căile Ferate Române în ultimii 30 de ani – Dezvăluiri senzaționale la Culisele statului paralel
Articolul următorMinistrul de Externe al Ungariei, Péter Szijjártó, vizită oficială în România