Partidului Naţional Liberal Constanța şi Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România (UDTTMR) au anunţat pe 30 iulie, ratificarea unui protocol de colaborare politică în baza căruia membrii comunităţii tătare vor primi locuri eligibile de consilieri la alegerile locale.

Bogdan Huţucă,liderul filialei judeţene a PNL, a anunţat că UDTTMR va avea câte un loc eligibil pe listele partidului pentru Consiliul Local Municipal Constanţa şi la Consiliul Judeţean.  Liberaull a anunţat că acesta este unicul protocol de colaborare politică ce va fi încheiat, în perspectiva alegerilor locale, cu o organizaţie a minorităţilor etnice.

”Protocolul semnat azi vizează alegerile locale, dar în acelaşi timp este un simbol al prietenei cu minorităţile naţionale. El se va extinde şi la nivel judeţean, iar după alegeri PNL intenţionează să înfiinţeze, sub egida Consiliului Judeţean Constanţa, un Forum al Minorităţilor Naţionale şi invit încă de pe acum toate celelalte 18 minorităţi etnice din Dobrogea să se alăture acestui proiect”, a declarant Bogdan  Huţucă.

”PNL ne-a tratat cu respectul cuvenit şi suntem de acord cu proiectul lor pentru judeţul Constanţa. Primarii din Medgidia, Cernavodă, Valu lui Traian şi Hârşova vor fi susţinuţi de UDTTMR şi vreau să menţionez că este prima oară, în ultimii 20 de ani, când uniunea va avea un consilier judeţean, pe Geafar Dince, iar la CLM, reprezentantul Uniunii va fi Casimceali Ateş. În baza protocolului semnat azi, UDTTMR va primi 30 de locuri de candidaţi pe listele PNL în consiliile locale din judeţ”, a declarant Gelil Eserghep, preşedintele UDTTMR

 

 

 

Sursa: Realitatea de Constanta

Articolul precedentKlaus Iohannis: Un nou record negativ, extrem de îngrijorător
Articolul următorDoar 2.000 de cetăţeni români din afara ţării s-au înregistrat pentru votul la parlamentare