PNL este mare învingător al alegerilor pentru Consiliul Judeţean (CJ) Sibiu, reuşind cel mai mare procent, de peste 50 % atât pentru funcţia de preşedinte al Consiliului, cât şi la numărul de consilieri judeţeni, potrivit rezultatelor parţiale comunicate de către Biroul Electoral Judeţean (BEJ).

Astfel, preşedintele CJ, liberala Daniela Cîmpean a câştigat cel de al doilea mandat, cu un scor de 51,52 %, după centralizarea voturilor din 53 din cele 64 de circumscripţii electorale din judeţ.

Pe locul doi se situează fostul ministru al Turismului, liderul PSD Sibiu, Bogdan Trif, cu 22,32 %, urmaţi pe locul trei de fostul prefect Adela Muntean (PMP), cu 8,18 %.

Copreşedintele USR PLUS, Adrian Echert a obţinut 5,40 %, iar şi candidatul FDGR, Gabriel Tischer, 3,64 %.

PNL va avea cei mai mulţi consilieri judeţeni, după ce a obţinut cel mai bun scor, de 53,54 %, urmat de PSD cu 19,06 %, PMP cu 5,87 %, USR PLUS cu 5,04 % şi FDGR 5,02 %.

Formaţiunea care înregistrează cea mai mare scădere la Consiliul Judeţean Sibiu, după rezultatele parţiale BEJ, este FDGR, care în mandatul actual a avut şi un vicepreşedinte al CJ.

AGERPRES

Sursa: Realitatea de Sibiu

Articolul precedentPreşedintele PNL Olt ar putea pierde şefia filialei, după înfrângerea de la Primăria Slatina
Articolul următorIlie Bolojan, noul preşedinte al CJ Bihor: ”Dacă munceşti, oamenii apreciază”