Ionuț Stroe – purtătorul de cuvânt al PNL spune că dosarele de corupție din justiție nu vor rămâne în aer, ci vor fi preluate și instrumentate de 42 de procurori, după desființarea Secției Speciale. „Ne vom onora în curând și cealaltă promisiune, de a repara pachetul de legi din justiție, promovat de același Dragnea”, a spus liberalul.

„O piatră legată de credibilitatea și imaginea României a fost astăzi înlăturată. Celebra „Secție Specială”, creată de Dragnea, a fost desființată prin vot în Camera Deputaților. A fost o prioritate a PNL de la bun început să scăpăm de această Secţie pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie, un instrument care fusese gândit drept o armă politică, o instituție incompatibilă cu valorile europene.

Ministrul justiției, Cătălin Predoiu, a formulat un proiect bun, agreat de Parlament, de CSM și care a ținut cont de toate recomandările europene.

Este o promisiune respectată, cu un vot rapid în Cameră, și vă asigur că PNL va depune toate eforturile ca proiectul să treacă la fel de repede și prin Senat și să fie promulgat.

Dosarele de corupție din justiție nu vor rămâne în aer, ci vor fi preluate și instrumentate de 42 de procurori – 12 de la Secția de urmărire penală a Parchetului General și 30 de la Parchetele Curților de Apel, într-un nou sistem construit pe modelul de funcționare al Parchetului European.

Ne vom onora în curând și cealaltă promisiune, de a repara pachetul de legi din justiție, promovat de același Dragnea”, a transmis Ionuț Stroe.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentMinisterul Educaţiei, veste îmbucurătoare: Scădere a numărului de infectări în mediul şcolar, în ultima săptămână
Articolul următorPreședintele Iohannis a discutat cu Ursula von der Leyen despre sancțiunile pe care UE le va aplica Rusiei