Premierul Nicolae Ciucă salută invitația lansată de Comisia Europeană, care precizează că România îndeplinește toate condițiile și invită țara noastră să adere la spațiul Schengen.

”Comisia Europeană a reconfirmat, astăzi, faptul că România este pregătită să intre în Schengen. Noi îndeplinim toate criteriile încă din 2011. Suntem pregătiți să ne asumăm responsabilitățile și să fim parte a spațiului Schengen, ca un simbol al integrării complete în Uniunea Europeană”, scrie Nicolae Ciucă.

Comisarul European, Ylva Johansson, a spus că România, Bulgaria și Croația sunt pregătite și trebuie să adere la spațiul Schengen.

”Bulgaria, România şi Croaţia sunt pregătite să implementeze pe deplin acquis-ul Schengen şi să se alăture spaţiului Schengen. Aderarea lor este crucială pentru o încredere reciprocă continuă şi consolidată în spaţiul Schengen, se arată într-un document al Comisiei Europene.”, a spus comisarul european.

 

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentDiana Morar: Pachetul pe legi de justiție privind statutul judecătorilor şi procurorilor, organizarea judiciară şi Consiliul Superior al Magistraturii au fost promulgate
Articolul următorMinistrul Aurescu: “Rezultat foarte pozitiv şi evaluare foarte pozitivă. Este o confirmare încă o dată a faptului că România este pregătită să adere la Spaţiul Schengen”