Nicolae Ciucă a participat, luni, la festivitatea de deschidere a noului an școlar organizată la Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu” Craiova. 

Nicolae Ciucă i-a felicitat pe elevii care au optat pentru acest colegiu, considerând că dau dovadă de maturitate.

Despre prima de zi de școală, în acest liceu, și-a amintit și premierul, menționând că le-a trăit și el, aici, „cu mulți ani în urmă”.

„Să alegi să îți servești patria de la o asemenea vârstă este o onoare și o dovadă de maturitate, mai ales în vremuri care ne obligă să ne gândim mai mult la țară și la securitatea noastră. Știu câte emoții sunt adunate în sufletul fiecăruia dintre dumneavoastră, câte întrebări, câte speranțe, câte planuri și câte îndoieli vă trec acum prin minte. Le-am trăit și eu, aici, cu mulți ani în urmă. Le veți depăși cu ajutorul corpului profesoral de excepție, comandanților, colegilor și părinților. Nu ezitați niciodată să cereți ajutorul! (…) Continuați să fiți curioși, continuați să fiți curajoși, continuați să gândiți cu mintea voastră!”, a fost mesajul premierului pentru elevi.

Acesta le-a vorbit și profesorilor, dar și părinților. Cadrelor didactice le-a reamintit faptul că au în mâinile dumnealor „cea mai prețioasă avuție a unei țări: copiii”.

Părinților le-a dat asigurări că au făcut o alegere bună și că lasă „cele mai de preț ființe pentru dumneavoastră în mâinile unor oameni despre care știți foarte puține și într-un loc pe care nu îl cunoașteți”,

„Vă asigur că sunt pe mâini bune! Nu le va lipsi nimic! Poate doar acea doză de alint pe care doar părinții o pot oferi copiilor lor.

Sunt convins însă că echipa de profesori și comandanți îi va însoți cu dedicare pe tineri în tot acest drum frumos, care le va fi bază solidă pentru viitoarea carieră. La finalul anilor de liceu, sunt sigur, veți fi mândri de ceea ce au devenit copiii dumneavoastră. Și ați văzut cu cât curaj, cel care a reușit să intre pe primul loc în urma examenului de admitere a recunoscut că doar în câteva zile s-au transformatt, s-au maturizat un pic mai mult.

În încheiere, aș dori să vă urez dumneavoastră, dragi tineri, dar și tuturor copiilor și elevilor care încep astăzi noul an școlar, mult succes și experiențe frumoase.

Doamnelor și domnilor educatori, învățători, profesori și tuturor celor implicați în activitatea didactică vă doresc multe realizări!

Iar pe părinți aș dori să-i asigur că personal cunosc cele mai multe din problemele pe care le au fie în a-și susține copiii la școală, fie în viața de zi cu zi. Lucrăm, în Guvern, pentru a privi cu toții mai optimiști către viitor”, a conchis premierul.

Colegiul Militar Tudor Vladimirescu din Craiova a a beneficiat de lucrări de extindere la sediul ce funcționează pe strada Vasile Alecsandri. Anul acesta, aici vor fi cazați si vor învăța toţi elevii unității școlare.

Purtătorul de cuvânt al școlii, Ioana Lădaru, a menționat că în acest an școlar sunt 529 de elevi, dintre care 169 în anul I.

Sursa: Realitatea de Dolj

Articolul precedentMesajul premierului Ciucă la debutul noului an școlar: ”Copiii şi tinerii români au dovedit că ştiu şi sunt dornici să facă performanţă”
Articolul următorPreședintele: În final, contează mai puțin nota și mai mult dezvoltarea copilului. Klaus Iohannis a fost prezent la deschiderea noului an școlar la un Colegiu din București