Premierul Nicolae Ciucă a salutat, vineri, pe Twitter, recunoaşterea de către Guvernul Olandei a disponibilităţii României de a adera la Schengen.

Șeful Executivului a arătat că Olanda este un partener valoros al ţării noastre şi că sunt hotărâţi să continue să lucreze împreună.

”Salut recunoaşterea de către Guvernul Olandei a disponibilităţii României de a adera la Schengen ca un pas esenţial pentru atingerea acestui obiectiv, posibil prin dialog şi cooperare. Olanda este un partener valoros al ţării noastre. Suntem hotărâţi să continuăm să lucrăm împreună”, a scris premierul Nicolae Ciucă. 
 
Ministrul de Externe, Bogan Aurescu a scris vineri pe Twitter că se bucură să salute evaluarea pozitivă de astăzi şi poziţia guvernului olandez în sprijinul aderării la Schengen a României.

În urmă cu scurt timp, şi Guvernul Suediei a reuşit să obţină sprijinul Parlamentului şi a primit mandat pozitiv pentru a vota aderarea României la spaţiul Schengen

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentOlanda, evaluare pozitivă în sprijinul aderării la Schengen a României! – Reacția lui Bogdan Aurescu
Articolul următorIohannis, întrevedere cu președintele Greciei: Katerina Sakellaropoulou a reafirmat susținerea deplină pentru aderarea României la Spațiul Schengen