Liderul PNL, Ludovic Orban, susține că liberali îi conduc în sondaje pe social-democrați cu 9-10 procente, o diferență suficient de mare cât să nu le dea emoții la alegerile ce urmează.

Oricum, obiectivul PNL este de a câștiga și localele din 27 septembrie, dar și parlamentarele 6 decembrie, a spus Orban la reuniunea preşedinţiei Grupului PPE, “Solidari pentru redresarea Europei”, desfăşurată în sistem videoconferinţă.

“Noi avem în acest sfârşit de an, în 27 septembrie, alegeri locale generale şi pe data de 6 decembrie am convocat alegeri parlamentare. Obiectivul nostru este să câştigăm şi alegerile locale şi alegerile parlamentare. În momentul de faţă, sondajele ne indică, chiar şi sondajele făcute de socialişti – sondajele mincinoase – pe primul loc la o distanţă, în sondajele lor, de cel puţin 6 procente, în realitate suntem în momentul de faţă cu un avans de 9-10 procente în faţa socialiştilor”, a declarat Orban.

Orban a mai precizat că după alegeri, PNL îşi doreşte ca parteneri de guvernare PMP şi UDMR.

“Ca şi parteneri pentru guvernare, în primul rând ne dorim să fim parteneri cu celelalte formaţiuni politice din România care sunt membre ale Partidului Popular European, respectiv PMP şi UDMR. Dacă nu va fi suficientă majoritatea dintre cele trei formaţiuni, în niciun caz nu vom face guvern cu foştii comunişti, actualii socialişti, şi vom încerca să identificăm alţi posibili parteneri”, a spus premierul.

Articolul precedentPremierul Orban dă asigurări că ”situația este sub control” și exclude posibilitatea revenirii la starea de urgență
Articolul următor100% TU DECIZI! Neculai Onțanu vrea din nou la primărie. Caporalul în rezervă a ajuns general