Contractul pentru metroul din Cluj-Napoca, finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), a fost semnat în prezența premierului Nicolae Ciucă, a miniștrilor Transporturilor, Sorin Grindeanu, şi Afacerilor Interne, Lucian Bode, și a primarului Emil Boc.

Premierul Nicolae Ciucă, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, şi ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, au participat, joi, la semnarea contractului pentru proiectarea şi execuţia magistralei de metrou M1 din Cluj-Napoca, finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

“Mă bucur să revin la Cluj cu o astfel de ocazie, în care se lansează un proiect în premieră pentru România. Este primul proiect în ultimii 30 de ani de o asemenea valoare şi de o asemenea însemnătate. (….). Clujul e remarcat la nivelul întregii Europe, pentru că în diferite analize regăsim municipiul Cluj-Napoca că se ridică la nivelul standardelor din ţările dezvoltate. (…) Eu am să folosesc acest proiect pentru a promova încă o dată modelul administraţiei care are încredere în potenţialul propriu, în sprijinul autorităţilor centrale. Eu cred că acum se deschid uşile către o cale care poate să reprezinte şi pentru celelalte autorităţi locale un nivel de standard pe care să-l asigurăm cetăţenilor pe întreg teritoriul României”, a spus premierul Nicolae Ciucă, în cadrul evenimentului.

Primarul Emil Boc anunţase anterior că metroul clujean înseamnă o investiţie de două miliarde de euro. El mai spunea că proiectarea durează şase luni şi că apoi va începe construirea metroului, potrivit agerpres.ro.

“Până în 31 iulie 2026 trebuie finalizate nouă staţii şi tunelul aferent, conform jalonului din PNRR. Nu înseamnă că va trebui să se şi circule, ci doar să fie finalizate. Vom avea un plan de organizare a traficului”, spunea Emil Boc, adăugând că proiectul va continua până în 2031, când va fi finalizat cu toate cele 19 staţii, şi atunci va trebui va trebui să circule şi metroul.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentGuvernul promite prime de 2.500 de lei pentru personalul didactic. Sindicatele au cerut majorarea cu 25%
Articolul următorLibertatea presei, în pericol. Clubul de Presă, apel către Parlament și Guvern