“Deschiderea negocierilor de aderare la OCDE este un succes în sine și pe bună dreptate poate fi considerată cel mai notabil rezultat după aderarea la NATO și UE pentru că aduce țara noastră mai aproape de un etalon care va implica recunoașterea statutului de economie de piață funcțională și democrație consolidată”, a declarat vineri premierul Nicolae Ciucă.

Premierul a subliniat că acesta este un succes de etapă, în condițiile în care obiectivul strategic al României este obținerea statului de membru al OCDE. Acesta a dat asigurări că România se angajează să îndeplinească toate criteriile care decurg din statutul de membru al acestui club select.

Întrebat în ce an ar putea deveni Romania membru OCDE și ce reforme ar trebui făcute pentru a deveni membru OCDE, secretarul general Mathias Cormann, nu a putut oferi un orizont exact de timp, subliniind faptul că Romînia mai are încă o serie de probleme de rezolvat, provocări care au fost subliniate și în studiul prezentat azi la palatul Victoria.

  • “Deschiderea negocierilor de aderare la OCDE este un succes în sine. Aceasta atestă importanța pe care statul român o acordă obiectivelor strategice de politică externă ale României. Pe bună dreptate poate fi considerată cel mai notabil rezultat după aderarea la NATO și UE pentru că aduce țara noastră mai aproape de un etalon care va implica recunoașterea statutului de economie de piață funcțională și democrație consolidată.”, a declarat vineri premierul Nicolae Ciucă, într-o conferință comună cu secretarul general al OCDE, Mathias Cormann.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentMinistrul Aurescu: „Eu nu văd absolut nicio problemă ca Federația Rusă sau oricine altcineva să vină să viziteze baza de la Deveselu”
Articolul următorKlaus Iohannis a semnat decretul de numire a lui Marcel Boloș ca ministru al Cercetării, Inovării și Digitalizării