Premierul Ludovic Orban a explicat motivul pentru care se închid piețele acoperite: virusul se transmite mai ușor. Autoritățile pot deschide piețe volante, în care să vină numai producători agricoli.

Întrebat despre măsura închiderii piețelor acoperite, premierul a răspuns că decizia închiderii a venit în baza evaluărilor făcute din cercetări.

„A rezultat că piețele închise, spre deosebire de supermarket-uri, unde regulile sunt respectate cu strictețe, în piețele deschise și din cauza modului în care se manevrează marfa, și din cauza circulației aerului, și din cauza faptului că nu se respectă obligația portului măștii și alte reguli de distanțare, se transmite mai ușor”, a spus Orban.

În plus, primăriile pot organiza piețe volante pentru a permite vânzarea produselor agricole de către producătorii agricoli.

„Vreau să menționez: de către producătorii agricoli, pentru că din păcate, o mare parte din cei care desfac marfa în piețe numai producători agricoli nu sunt. Obțin certificatul de producător deși nu au muncit pământul în viața lor”.

Orban a precizat că restricțiile legat de piețe au fost luate pe o perioadă limitată.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentPreședintele Iohannis: ”La temelia oricărei societăţi sănătoase stau respectul faţă de trecut şi faţă de personalităţile vizionare care l-au marcat”
Articolul următorVIDEO: Spovedania lui Rizea continuă la Realitatea Plus. Zeci de ore de dezvăluiri zguduitoare