Premierul Ludovic Orban a afirmat, duminică, la o întâlnire cu membrii PNL în judeţul Neamţ, că dacă el ar fi din acest judeţ, ar fi “jignit” să fie condus de “unul ca Arsene”, referindu-se la preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene. El i-a îndemnat pe liberali să îşi propună să obţină victoria în mai multe localităţi, inclusiv în comuna Grumăzeşti, de unde provine Arsene. “Dacă-l batem pe Arsene, îmi faceţi cea mai mare bucurie de pe 27 septembrie, la el acasă”, a spus Orban, citat de news.ro.

“Eu, dacă aş fi nemţean, aş fi jignit să mă conducă unul ca Arsene, mi-ar fi şi ruşine să recunosc în faţa altora, din alte judeţe ale ţării, că a ajuns în fruntea… în capu’ trebii unul ca Arsene. Sper că, ştiţi vorba aia: Errare humanum est, perseverare diabolicum, a fost o singură greşeală şi că nemţenii vor înţelege că judeţul nu se poate dezvolta decât cu echipa liberală”, a declarat, duminică seară, Ludovic Orban, la o întâlnire cu membrii PNL Neamţ, desfăşurată la Oglinzi.

Orban a spus că PSD în mod deliberat a vrut să ţină fiefurile sale “în sărăcie”.

“Pentru că ei nu pot să câştige alegeri decât acolo unde oamenii sunt săraci, neinformaţi, în stare de dependenţă, pot fi minţiţi, pot fi păcăliţi, pot fi cumpăraţi. În orice zonă în care oamenii stau pe propriile picioare, în care oamenii gândesc, au capacitatea de a alege conducători,  lideri, manageri publici care au cu adevărat capacitatea de a dezvolta comunităţile locale, judeţele”, a afirmat premierul.

Orban a susţinut că în prezent singurul judeţ din Moldova care nu e “călărit de o mafie condusă de baronii roşii” este Suceava, celelalte fiind “cotropite” de “baroni roşii” precum Ionel Arsene, Dumitru Buzatu, Marian Oprişan, “indivizi care n-au adus decât abuzuri, izolare, sărăcire, lipsă de speranţă în judeţe”.

El a adăugat că, deşi au fost “două dezertări importante”, la Piatra Neamţ şi Roman, este încrezător că liberalii pot câştiga alegerile în aceste oraşe, dar şi în alte localităţi şi şefia Consiliului Judeţean.

“Spor la treabă, mobilizare, încredere, mergeţi în faţa oamenilor cu capul sus, nu avem niciun motiv să ne temem să ne uităm în ochii oamenilor (…)”, le-a transmis Orban, în finalul discursului său.

“Eu cred că pentru noi un rezultat frumos înseamnă victoria, deci noi trebuie să ne propunem victoria şi în Târgu Neamţ şi în toate comunele arondate şi mai ales Grumăzeşti, de unde e Arsene. Dacă-l batem pe Arsene, îmi faceţi cea mai mare bucurie de pe 27 septembrie, la el acasă”, a completat Orban.

 

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentCîțu, din fieful PSD: ”Vă spun foarte clar, România se schimbă. Românii s-au săturat de socialism şi de PSD”
Articolul următorMinistrul Sănătății Nelu Tătaru: Susțin proiectul propus de Mugur Cozmanciuc, un spital județean nou la Neamț este imperios necesar