Premierul Ludovic Orban a afirmat, marţi, în cadrul schimbului de opinii cu ambasadorii statelor membre ale UE la Bucureşti privind modul de gestionare a crizei pandemice pe continent, că “acum, când din punct de vedere sanitar lucrurile încep să reintre pe făgaşul normal, deviza Guvernului este ‘Economia, înainte de toate!'”, informează Agerpres.

Potrivit unei postări de pe pagina de Facebook a Guvernului, în cadrul videoconferinţei, organizată de Preşedinţia croată a Consiliului Uniunii Europene, prim-ministrul român a trecut în revistă cu acest prilej măsurile deja adoptate şi o parte din planurile Guvernului pentru relansarea economiei post-pandemie.

“Dacă în perioada stării de urgenţă deviza noastră a fost ‘Sănătatea, înainte de toate!’, pentru a limita pe cât posibil numărul îmbolnăvirilor, acum, când din punct de vedere sanitar lucrurile încep să reintre pe făgaşul normal, deviza noastră este ‘Economia, înainte de toate!'”, a declarat premierul Ludovic Orban, citat în postare.

Totodată, şeful Executivului a menţionat că au fost luate măsuri atât pentru susţinerea companiilor din domeniile afectate de pandemie, cât şi pentru angajaţi din aceste domenii, iar pentru perioada următoare Guvernul are în vedere “asigurarea lichidităţilor financiare de care au nevoie companiile pentru relansarea economiei, susţinerea investiţiilor în sectoarele vitale pentru redresarea economică, dar şi eficientizarea modului în care vor fi cheltuiţi banii alocaţi României de la bugetul UE”.

La rândul său, conform postării, ambasadorul Croaţiei pentru România şi Republica Moldova, Marija Kapitanovic, a felicitat Guvernul român pentru modul în care a gestionat criza sanitară la nivel naţional şi repatrierea cetăţenilor români din ţările afectate de pandemie.

De asemenea, a apreciat drept excelentă cooperarea cu România în mandatul Croaţiei la Preşedinţia Consiliului UE, care se încheie la finalul acestei luni, subliniind că acest lucru a contribuit în egală măsură la întărirea relaţiei bilaterale.

Nu în ultimul rând, se mai arată în postare, în intervenţia sa, ambasadorul Republicii Italiene, Marco Giungi, a mulţumit României pentru solidaritatea manifestată faţă de ţara sa şi pentru sprijinul oferit în săptămânile dificile ale pandemiei de coronavirus. 

Articolul precedentNoaptea minții în Primăria Capitalei! Nicușor Dan: Firea a trimis un ins demis după ce un tramvai a luat foc să investigheze un troleibuz în flăcări
Articolul următorDreapta ori se unește,ori va fi strivită de monstruosul PSD