Premierul Ludovic Orban a declarat joi că, din evaluările pe care le are, o dată bună de organizare a acestui scrutin ar fi sfârşitul lunii septembrie sau începutul lunii octombrie.

Ludovic Orban a fost întrebat joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Mioveni, când ar putea fi organizate alegerile locale şi dacă acestea ar putea avea loc o dată cu cele parlamentare.

“E o diferenţă de viziune între Guvern şi majoritatea parlamentară controlată de PSD. Noi am adoptat o ordonanţa de urgenţă prin care am prelungit mandatul aleşilor locali, iar intenţia noastră este aceea de a organiza alegerile atunci când condiţiile epidemiologice ne vor permite să se poate derula o campanie normală în care candidaţii la funcţiile de primar, consilier local, consilier judeţean să poată să facă o campanie serioasă, cetăţenii să aibă încredere să urmărească această campanie, să voteze în deplină cunoştinţă de cauză. Pe evaluările pe care le avem acum, sfârşitul lunii septembrie, începutul lunii octombrie ar putea fi dată bună de organizare a alegerilor”, a afirmat Orban.

El crede că tot Guvernul este cel care trebuie să decidă data şi condiţiile în care vor avea loc alegerile locale şi nu majoritatea parlamentară condusă de către PSD.

“Diferenţa de vedere între noi şi majoritatea condusă de PSD din Parlament este aceea că noi credem că tot Guvernul trebuie să decidă data alegerilor şi condiţiile de organizare a alegerilor aşa cum a fost până acum, în timp ce Parlamentul a trecut o lege pe care noi am atacat-o la Curtea Constituţională prin care şi-au stabilit ei atribuţia de a stabili data alegerilor prin legi adoptate de Parlament”, a explicat Orban.

Articolul precedentDeputatul Ovidiu Raețchi: Următorul referendum de care avem nevoie vizează reforma CCR
Articolul următorRomânia, „împinsă” în spațiul Schengen de pandemia de coronavirus