Premierul Ludovic Orban a declarat vineri că l-a întristat decizia procurorilor DIICOT în dosarul „10 august” şi că „nu o înţelege”. El a adăugat că „orice vinovat trebuie pedepsit şi că acest lucru trebuie realizat de justiţia din România”.

„Este o decizie care m-a întristat, o decizie pe care nu o înţeleg, o decizie care este contrară a ceea ce au păţit toţi protestatarii din Piaţa Victoriei şi contrară a tot ceea ce au văzut la televizor oamenii. Cred că există posibilităţi de a schimba lucrurile. În ceea ce mă priveşte pe mine, consider că orice vinovat trebuie pedepsit şi că acest lucru trebuie realizat de justiţia din România. Pe de altă parte, nu îmi cereţi să dau ordine procurorilor şi nu îmi cereţi să fac ceea ce au făcut alţii şi anume să intre cu bocancii în activitatea justiţiei, pentru că nu o să o fac!”, a afirmat Ludovic Orban, vineri, la sediul MAI, întrebat despre decizia dată de procurorii DIICOT în dosarul “10 august”.

El a adăugat că se ştie „foarte clar” că decizia de preluare a dosarului de către DIICOT s-a luat în perioada în care „ministru era Tudorel Toader şi şeful DIICOT-ului era Bănilă”.

„Ce s-a întâmplat în perioada respectivă, de ce s-a ajuns la acest rezultat? Nu pot să vă dau răspunsul la această întrebare. În ceea ce ne priveşte pe noi, noi am desecretizat dosarul, am pus la dispoziţia procurorilor toate înregistrările de pe reţea, prin decizia ministrului de Interne. De asemenea, am oferit tot concursul organelor de cercetare penală pentru aflarea adevărului şi ne menţinem această atitudine”, a spus Ludovic Orban, citat de Agerpres.

Articolul precedentMinistrul Tătaru: Următoarele două săptămâni sunt cruciale
Articolul următorMinistrul Muncii anunță subvenţionarea şomajului tehnic pentru angajaţii sănătoşi ai companiilor închise de focare de coronavirus