Preşedintele interimar al PNL Neamţ, senatorul Eugen Ţapu-Nazare, a declarat, luni, într-un comunicat de presă remis AGERPRES, că susţine candidatura prefectului George Lazăr pentru conducerea filialei şi a prim-ministrului Florin Cîţu pentru preşedinţia partidului.

“George Lazăr la conducerea liberalilor nemţeni şi Florin Cîţu, lider naţional al PNL, sunt opţiunile mele pe care le exprim deschis şi asumat, în această perioadă a alegerilor interne, care se va finaliza cu congresul din 25 septembrie 2021. Personal, consider că avem nevoie de oameni competenţi, cu proiecte bine definite, pentru a face performanţa pe care nemţenii şi românii o aşteaptă de la PNL. Iar performanţa în politică şi administraţie înseamnă proiecte de modernizare, fonduri atrase, digitalizare şi o economie performantă şi ecologică. În final, un nivel de trai superior şi mai mult respect pentru semeni”, a declarat preşedintele interimar al PNL Neamţ.

Senatorul liberal a adăugat că George Lazăr ar putea fi candidatul PNL pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Neamţ, la alegerile din 2024.

“Nu sunt omul deciziilor pripite, am analizat şi am cântărit bine. Deşi foarte tânăr, George Lazăr este unul dintre cei mai apreciaţi şi serioşi prefecţi ai Partidului Naţional Liberal. În plină pandemie, a luat decizii inspirate pentru locuitorii judeţului Neamţ şi a fost în primul rând în lupta cu abuzurile şi măsurile discreţionare ale PSD şi ale baronului Ionel Arsene. Sunt convins că George Lazăr poate coagula în jurul lui oameni valoroşi, că va conduce cu echilibru şi implicare echipa PNL Neamţ. Personal, văd în George Lazăr viitorul preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ, la alegerile din 2024”, a subliniat senatorul Eugen Ţapu-Nazare.

Preşedintele interimar al PNL Neamţ a apreciat că George Lazăr, ca lider al filialei locale şi Florin Cîţu, ca preşedinte al partidului, pot face o echipă bună.

“Premierul Cîţu face parte din garnitura oamenilor aflaţi la maturitate, care au experienţă, dar şi formarea necesară, pentru reformele prea mult întârziate. După ce a studiat la o prestigioasă universitate americană, unde a absolvit un master în economie şi matematică, cu un doctorat la Iowa State University, Florin Cîţu şi-a demonstrat competenţa ca lector universitar în Statele Unite ale Americii, ca economist la Banca Europeană de Investiţii, ca economist şef la ING BANK, ca ministru de Finanţe şi lider al senatorilor liberali. Îl preţuiesc pentru că este un profesionist, dar şi un om plin de bune intenţii, preocupat cu adevărat de modernizarea României, care îşi doreşte să schimbe soarta economică şi socială a românilor”, a precizat Eugen Ţapu-Nazare.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentSondaj CURS: Mai mult de jumătate dintre români NU vor demiterea guvernului Cîțu
Articolul următorCulisele statului paralel | Povestea neștiută a Anei Aslan – De ce o ura Elena Ceaușescu. Personalități internaționale, tratate de cercetătoarea umilită de comuniști