Președintele Klaus Iohannis a vorbit, într-o conferință de presă, la Palatul Cotroceni, despre epidemia de coronavirus și nu a ratat ocazia de a spune că PSD-ul este vinovat pentru evoluția epidemiologică și creșterea numărului de cazuri.

“Datele arată ceva destul de clar. În timpul stării de urgență situația a fost bine gestionată. Intrând în starea de alertă, au intervenit o serie de cizieii ale CCR care au făcut gestiunea pandemiei mai dificilă. O etapă care mi s-a părut negativă a fost disputa în parlament pe legea carantinei și izolarii.

Chiar dacă cineva mă acuză că fac declarații politice, nu pot să vad că PSD-ul a tras de timp într-un mod cinic. Un cinism inimaginabil. Au ținut această lege săptămâni în parlament.

S-a cristalizat impresia că lucrurile nu sunt grave. Au fost politicieni care au indus neîncredere. În acele săptămâni foarte multe persoane infectate au părisit spitalele pentru că guvernul nu a avut instrumentele necesare.

PSD-ul cu un cinism inimaginabil a tergiversat rezolvarea acestei situații.  În această eprioadă, situația epidemiologică s-a deteriorat grav. Așa s-a ajuns la 1.200 de cazuri. Această evoluție va mai dura, chiar dacă Guvernul face acum treburile corecte.

Faptul că acele persoane s-au infectat în acele săptămâni va avea efect pe toată vara”, a declarat Klaus Iohannis.

Articolul precedentKlaus Iohannis: ”E un moment critic! Situația este EXTREM de gravă, iar măsurile de protejare a populației sunt importante acum”
Articolul următorPreședintele Iohannis: Pensiile vor crește, dar nu cu 40%. Alocațiile vor crește pas cu pas