Presedintele Klaus Iohannis a transmis, joi, printr-un mesaj cu prilejul Zilei Eroilor, recunostinta fata de militarii romani cazuti la datorie in teatrele de operatii din afara granitelor nationale si aprecierea pentru medicii si personalul medical care se afla in prima linie in lupta cu pandemia de COVID-19.

„Aceasta zi speciala, in care celebram, deopotriva, Ziua Eroilor si Inaltarea Domnului, are o incarcatura puternica pentru poporul roman. Cu acest prilej, aducem un omagiu martirilor neamului romanesc, care si-au dat viata pentru existenta noastra. Eroii nostri raman de-a lungul timpului adevarate simboluri ale abnegatiei, curajului si simtului datoriei. Prin sacrificiul lor, servesc drept modele de urmat pentru tinerele generatii, lasand in urma o lectie a daruirii de sine pentru un ideal suprem, acela de a ne servi patria. Ne exprimam astazi, la ceas de sarbatoare, recunostinta si fata de militarii nostri cazuti la datorie in teatrele de operatii din afara granitelor nationale – Afganistan, Irak sau Balcanii de Vest, cat si in misiunile desfasurate sub auspiciile organizatiilor internationale”, a transmis Klaus Iohannis.

Presedintele a mentionat ca, in lupta impotriva pandemiei de COVID-19, medicii si personalul medical au reusit, prin eforturi extraordinare, sa limiteze raspandirea virusului si sa salveze vieti.

„In aceste momente dificile, cand suntem pusi la incercare de pandemia de COVID-19, este esential sa ne inspiram din victoriile trecutului si sa ne lasam ghidati de ratiune, responsabilitate, altruism si curaj. Raspunderea fiecaruia dintre noi a crescut considerabil in ultima perioada si trebuie sa facem impreuna schimbari de durata pentru a crea o mostenire pe care generatiile urmatoare sa se bazeze. Astazi transmitem pretuirea si aprecierea si catre eroii nostri din aceste zile, cei care se afla in prima linie in lupta cu acest inamic invizibil – medicii si personalul medical. Prin eforturile lor extraordinare, au reusit sa limiteze raspandirea virusului si sa salveze vieti, curajul demonstrat in fata pericolului reprezentand o sursa de inspiratie pentru noi toti”, a mai aratat seful statului.

Iohannis a subliniat ca trebuie aparata integritatea teritoriala si spirituala.

„Traim clipe in care trebuie sa ne aparam integritatea atat din punct de vedere teritorial, cat si spiritual. Imi exprim intreaga recunostinta pentru toti eroii nostri! Datoria noastra, a tuturor, este de a demonstra ca am inteles sensul luptei si jertfei lor supreme si de a mentine vie memoria acestora. Glorie vesnica eroilor nostri! Dumnezeu sa ii odihneasca in pace!”, a mai transmis seful statului.

Articolul precedentJocuri de putere cu Oreste Teodorescu. Cele mai răsunătoare cazuri de magistrați corupți!
Articolul următor100% TU DECIZI! Dan Barna, avere pe cârca celor oropsiți. Cum s-a îmbogățit șeful USR din fonduri europene