Preşedintele Klaus Iohannis afirmă că imaginile din Bucea şi din alte oraşe ale Ucrainei trebuie să reamintească lumii întregi că “agresiunea ilegală” din această ţară trebuie oprită.

“Invazia rusă în Ucraina are consecinţe groaznice, de nedescris – imaginile din Bucea şi din alte oraşe ale Ucrainei trebuie să reamintească întregii lumi că trebuie să oprim această agresiune ilegală şi că toţi cei găsiţi responsabili trebuie să plătească. Justiţia internaţională ar trebui să prevaleze!”, a scris Iohannis, duminică, pe Twitter.

Cadavrele a 410 civili au fost găsite în teritoriile din regiunea Kiev recent preluate de forţele ucrainene de sub controlul trupelor ruse, a anunţat duminică procurorul general al Ucrainei, Irina Venediktova.

Numai în oraşul Bucea, la nord-vest de Kiev, aproape 300 de persoane au fost înmormântate în gropi comune, au afirmat autorităţile ucrainene.

Acestea au acuzat armata rusă că a comis un “masacru” în această localitate şi “orori” în regiunile acum “eliberate de sub invadatori”, ceea ce a stârnit indignare în Europa şi în SUA, precum şi apeluri la sancţiuni suplimentare împotriva Moscovei.

Rusia a respins acuzaţiile Ucrainei că a ucis civili în oraşul ucrainean Bucea din apropiere de Kiev şi susţine că imaginile cu cadavre sunt fabricate de Kiev.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentSenatorul PNL Virgil Guran despre viitorul lider al liberalilor: „Locul acum este pentru Ciucă și el este omul care trebuie să vină în aceasta perioadă”
Articolul următorGh. Flutur: „Starea de spirit din ultima vreme era destul de aprinsă și erau niște nemulțumiri. O să vedeți că săptămâna asta se clarifică lucrurile”