Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, după întâlnirea cu premierul Orban, că guvernul va trebui să repare legile justiției stricate de PSD în anii de guvernare.

„Este nevoie de un pas hotărât și curajos. Guvernul va veni cu o inițiativă legislativă pentru a repara legile Justiției. Ele sunt în funcțiune și sunt imperfecte”, a anunțat președintele Klaus Iohannis.

El a mai spus că în perioada următoare vor avea loc consultări pe această temă.

„Au fost câteva așa-numire dezvăluiri din perioada când PSD a atacat violent Justiția, legile Justiției. Din fericire am reușit să oprim aceste atacuri. Cel mai important pas a fost făcut de români, când i-am chemat la referendum și au spus Stop acestei proceduri de măcelărire. PSD e partidul care încearcă, a încercat să frângă independența Justiției”, a mai precizat șeful statului.

Declarațiile complete ale președintelui:

”A doua chestiune, legile justiției – am urmărit, poate și dumneavoastră ați văzut, în spațiul public a început o discuție ciudată. În PSD și între PSD și sateliții PSD, încep să își plătească polițe. Au fost câteva așa-numite dezvăluiri din perioada când PSD a atacat violent justiția, când PSD a atacat violent legile justiției.

Din fericire, am reușit să oprim o parte din aceste atacuri. Și eu am reușit să duc legile la Curtea Constituțională, Parlamentul a reușit, în special PNL și cu alte partide democratice, să oprească o parte din aceste modificări, dar cert este că cel mai important pas a fost făcut de români.

Acum un an de zile, când i-am chemat pe români la urne, la referendumul pentru justiție, s-au prezentat oamenii în număr mare și au spus clar „STOP!” acestei proceduri de măcelărire a legilor justiției, care fusese inițiată și continuată de PSD.

PSD a încercat să pună piciorul pe justiție! PSD este partidul care încearcă, a încercat, încearcă să frângă independența justiției. Or așa ceva nu se poate!

Faptul că acum au început unii cu alții să își plătească polițe este o chestiune care ține, poate, de cancan. Dar pentru omul de rând și pentru România nu iese nimic de aici.

Fapt este că aceste Legi ale justiției trebuie reparate. Și aceasta a fost discuția pe care am avut-o cu premierul. Este nevoie de un pas hotărât și curajos. Guvernul va veni cu inițiativă legislativă pentru a repara Legile Justiției.

Trebuie să ducem la bun sfârșit, dragi români, ceea ce am început acum un an de zile, la Referendum, când am oprit această măcelărire a Legilor Justiției. Dar ele sunt în funcțiune și sunt imperfecte. Trebuie continuată această procedură.

Așadar, în săptămânile următoare vor avea loc consultări. Și eu voi avea consultări cu specialiști din domeniul justiției, cu politicieni. Guvernul va lucra la proiecte de legi și vor fi înaintate Parlamentului pentru a fi reparate aceste legi ale justiției, pentru a fi în conformitate cu ceea ce, în definitiv, doresc românii și s-au exprimat foarte clar la Referendum.

Nu pot să închei fără să fac o mențiune și despre epidemia, pandemia cu care, din păcate, în continuare ne confruntăm. Am luat măsuri de relaxare și vom lua în continuare, însă atrag atenția: virusul este încă în societate! Este foarte important să fim conștienți de așa-numita noua normalitate în care vom trăi.

Încercăm să relaxăm cât mai mult restricțiile, însă e clar ca acum răspunderea revine fiecărui român. Purtatul măștii, distanțarea, spălatul pe mâini rămân extrem, extrem de importante pentru a nu pierde controlul acum, la sfârșit, asupra acestei epidemii.

Vă doresc tuturor să rămâneți sănătoși!”

Articolul precedentDublarea alocațiilor copiilor, adoptată de Parlament
Articolul următor100% TU DECIZI! Gheorghe Flutur, “regele licitațiilor trucate”: bugetarul cu vile și bolizi donați