România salută convenirea parteneriatului dintre UE şi Marea Britanie privind relaţiile viitoare, după ieşirea Regatului Unit din Uniunea Europeană, afirmă preşedintele Klaus Iohannis într-un mesaj publicat, joi, pe Twitter.

“Acordul va proteja interesele companiilor şi ale cetăţenilor români – obiective-cheie ale României în aceste tratative”, mai scrie şeful statului pe platforma de socializare şi îi felicită pe negociatorul-şef din partea UE, Michel Barnier, şi echipa sa.

Regatul Unit şi Uniunea Europeană au ajuns la un acord privind relaţiile comerciale post-Brexit, cu doar câteva zile înainte ca Londra să iasă din piaţa unică a UE.

Respectivul acord este “corect, echilibrat şi bun” şi merită luptat pentru el, a declarat şefa executivului comunitar, Ursula von der Leyen, potrivit Reuters.

“A fost un drum lung şi sinuos. Dar avem un acord bun, pe care îl putem prezenta. Este corect, este echilibrat şi este lucrul bun şi responsabil de făcut pentru ambele părţi”, a spus Ursula von der Leyen în cadrul unei conferinţe de presă.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentRaluca Turcan: ”Trebuie să fim conștienți că dacă 60-70 la sută din populație nu se va imuniza, nu putem spune că riscul a trecut și că restricțiile vor fi ridicate”
Articolul următorDeputatul PNL Daniel Gheorghe: ”Parlamentul unicameral, o trăznaie populistă. De la echipa lui DJ Cioloș ne așteptăm la orice”