Cei doi președinți au reconfirmat hotărârea fermă a ambelor părți de a continua cooperarea strânsă în vederea atingerii obiectivului comun al aderării la spațiul Schengen în anul 2023.

Președintele României și Președintele Bulgariei au agreat necesitatea menținerii active a subiectului la nivel european, în vederea facilitării unei decizii pozitive în cursul acestui an.

Președintele Klaus Iohannis și Președintele Rumen Radev au exprimat, totodată, deschiderea pentru aprofundarea cooperării în planul afacerilor interne, în vederea identificării de soluții în plan european pentru continuarea combaterii migrației ilegale și protejarea eficientă a frontierelor externe ale Uniunii Europene.

De asemenea, cei doi Președinți au abordat și aspecte legate de progresele în avansarea proiectelor de interconectare între cele două țări, a transmis Adminstrația Prezidențială.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentVirgil Popescu, un nou control la CE Oltenia. Ce a declarat
Articolul următorForumul de la Davos. Bogdan Aurescu a pledat pentru renunțarea la ambiguitatea strategică în legătură cu războiul din Ucraina și apărarea securității euroatlantice