Deputatul vâlcean Cristian Buican îi asigură pe producătorii și comercianții autohtoni de faptul că vor fi produse noi programe care vor veni în sprijinul acestora.

Am fost printre cei care, în numele PNL Vâlcea, am exprimat la nivel central necesitatea de a judeca foarte temeinic asupra noilor măsuri care trebuie luate pentru a preveni agravarea situației sanitare atunci când specialiștii, consultați de guvern, au recomandat încetarea activității în piețele închise și continuarea doar în piețele deschise.

Am fost printre cei care am solicitat măsuri pentru a oferi producătorilor români posibilitatea de a-și desface marfa și cumpărătorilor pe aceea de a o achiziționa.

Astăzi am primit și luări de poziție ale producătorilor care ne solicită redeschiderea piețelor închise și oprirea activității doar acolo unde nu se respectă regulile sanitare.

Această decizie nu ne aparține. Ea este de luat la nivel central, la recomandarea specialiștilor, care trebuie urmată. 

(…) vom produce un program de substituție bazat pe vânzări on-line și livrare la domiciliu, dar mai ales pe organizarea de piețe deschise cu caracter temporar.

În acest sens, prin reprezentanții PNL, în Consiliul Județean Vâlcea și în consilile locale din orașele și comunele în care piețele închise și-au încetat activitatea, vom iniția, cu carater imediat, organizarea acestor puncte de vânzare în spații deschise.

Reprezentanții dumneavoastră, primarii, vor lua toate măsurile necesare pentru a crea spațiile deschise; acolo unde e posibil vor demonta geamurile, ușile tocmai pentru a da piețelor caracterul deschis sau semi-deschis. 

Activitatea nu se oprește! Pieţele în spaţii deschise vor funcționa.

(…) suntem în aceeași măsură (…) preocupați de soarta agriculturii locale,  a economiei- Cristian Buican 

Sursa: Realitatea de Valcea