Președintele Klaus Iohannis, premierul Ludovic Orban și ministrul sănătății Nelu Tătaru, au efectuat o vizită de lucru la Unitatea de suport medical COVID-19 din Târgu Mureș. Cu această ocazie, Iohannis a susținut un scurt discurs în care a salutat efortul tuturor celor implicați în proiect, atât de la nivel central, cât și local, și a atras atenția supra necesității păstrării măsurilor de siguranță recomandate de autorități.

“S-a realizat aceasta unitate externa medicala prin colaborarea mai multor autoritati. Este un exemplu foarte bun de colaborare. La Targu Mures, au fost relativ multe cazuri de COVID-19 si mi-a placut ca au fost prevazatori si au instalat toti cei implicati in timp util aceasta extensie, pentru a fi pregatiti”, a spus Klaus Iohannis.

“Din pacate, epidemia e intre noi. Vreau sa atrag atentia: peste o saptamana, expira starea de urgenta, din pacate asta nu inseamna ca epidemia s-a terminat, epidemia e printre noi! Trebuie sa avem foarte mare grija sa nu avem o explozie de cazuri noi. Sunt reguli simple: sa pastram distanta, sa ne spalam pe maini, sa purtam masca”, a mai spus Iohannis.

“15 mai e doar un termen administrativ, dar, din pacate, epidemia nu se arata in retragere. Mare grija sa nu dam cu piciorul la tot ce am realizat in ultimele 2 luni cu mari sacrificii”, a atras atentia seful statului, pe finalul discursului.

Unitatea spitalicească a fost pregătită pentru a prelua cazurile de COVID-19 din zonă. 

Unitatea de suport medical COVID-19 din Târgu Mureș a pregătit mai multe paturi care acoperă o suprafață de 2.400 mp.

Articolul precedentMinistrul Muncii le reproșează directorilor caselor de pensii atitudinea față de pensionari
Articolul următorAnchetă internă la SJ Timișoara după ce şeful Institutului Oncogen şi-a administrat un vaccin neomologat împotriva COVID-19