Președintele României a promulgat luni o lege care îi protejează pe producătorii români. 

Legea reglementează practicile pe care marii comercianți nu le mai pot pune în practică în relația cu furnizorii din care fac parte și producătorii, fermierii români.

Legea privind practicile comerciale neloiale dintre întreprinderi în cadrul lanțului de aprovizionare agricol îl are ca inițiator pe deputatul liberal vâlcean Cristian Buican.

Legea care a avut ca bază DIRECTIVA (UE) 2019/633 A PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI A CONSILIULUI din 17 aprilie 2019 privind practicile comerciale neloiale dintre întreprinderi în cadrul lanțului de aprovizionare agricol și alimentar, vine în sprijinul mediului de afaceri autohton, al fermierilor și al IMM-urilor românești cu activitatea în domeniul agricol și alimentar.

Este prima reglementare de pe piaţa românească a raporturilor dintre furnizorii de bunuri agricole şi alimentare şi cumpărătorii comercianţi ai acestora.

”Promulgarea acestei Legi reprezintă ultimul pas al procesului legislativ privind adoptarea unui act normativ. De astăzi înainte, producătorul român va avea parte de un tratament corect și echitabil în negocierile privind vânzarea produselor sale și sunt mândru că am reușit să promovez o astfel de Lege care vine în sprijinul producătorilor români din domeniul agricol și alimentar. Este o Lege mult așteptată de majoritatea fermierilor din România și sunt convins că în cel mai scurt timp se vor vedea efectele benefice ale acesteia și în rândul consumatorilor”- președintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican

 

Sursa: Realitatea Din PNL