Președintele Klaus Iohannis a declarat vineri la Bruxelles, înainte de ședința Consiliului European, că negocierile pentru pachetul de relansare economică care încep azi se anunță dificile, informează g4media.ro.

”Cred că nimeni nu poate răspunde dacă finalizăm negocierile azi și mâine. Ar fi un scenariu optimist, părerile sunt împărțite în Consiliul European. E posibil să fie nevoie de încă o întâlnire”, a spus Iohannis, care a adăugat că este optimist în legătură cu sumele ce vor fi alocate României: ”Se negociază sume foarte mari. Sunt foarte hotărât să mă bat pentru interesul României. Sunt relativ optimist că pentru România sumele vor fi rezonabile, consistente”.

Șeful statului a explicat că negocierile se vor purta pe două paliere – bugetul multianual al UE și pachetul destinat relansării economice, mai informează g4media.ro.

”În ce privește bugetul multianual al UE, noi ținem neapărat să avem o sumă suficient de mare pe coeziune și una pe politică agricolă. Avem nevoie de bani europeni pentru școli, spitale, autostrăzi, căi ferate. Al doilea pachet mare pe care îl negociem azi e destinat revigorării economice. Contăm pe acești bani pentru refacerea economiei după criza cauzată de Covid-19. Sunt bani sub formă de împrumuturi și o parte de granturi nerambursabile, pentru firme și modernizarea sistemului educațional, digitalizare, modernizare”, a spus Iohannis.

Articolul precedentMinistrul Cîțu: Eurostat confirmă – Rata inflaţiei a scăzut în guvernarea liberală şi vă mai scădea
Articolul următor100% TU DECIZI! Răzvan Cuc, ministrul campion la rupt contracte. Scandalul TAROM și dosarul DNA