Primarul municipiului Constanţa, Vergil Chiţac (PNL), a anunţat că îl va susţine pe premierul Florin Cîţu pentru preşedinţia Partidului Naţional Liberal, menţionând că va încerca să îi convingă pe liberali de ce este bine ca partidul să fie condus de Florin Cîţu.

Vergil Chiţac a scris, duminică, pe pagina sa de Facebook, că Florin Cîţu reprezintă un “suflu nou” pentru România, dar şi pentru PNL.

“Premierul Florin Cîţu a adus României acea gură de prospeţime de care aveam mare nevoie. Reprezintă un suflu nou pentru ţara noastră şi pentru Partidul Naţional Liberal, este inteligent, bine pregătit şi un abil comunicator. De aceea, mă raliez cu toată convingerea mesajului domnului Emil Boc, care a spus despre Florin Cîţu că este viitorul PNL. Am încredere în domnia sa pentru că este un om serios şi capabil şi pentru că ne leagă o prietenie din perioada de luptă comună pe care am dus-o din băncile opoziţiei parlamentare”, a explicat primarul Constanţei.

El a precizat că, datorită valorilor liberale în care crede Florin Cîţu, ţara a trecut atât de bine prin criza sanitară.

“Am descoperit cu această ocazie un liberal autentic şi atent la echilibrele macroeconomice ale ţării, care susţine un stat minimalist şi care crede că piaţa trebuie să regleze mecanismele economice şi nu statul. Datorită acestei viziuni şi a valorilor liberale în care crede Florin Cîţu ţara a trecut atât de bine prin criza sanitară, economia nu s-a destabilizat şi chiar a început să crească, iar inflaţia nu a luat-o razna”, a mai transmis Vergil Chiţac.

El a menţionat că demersul său în această competiţie politică este în favoarea lui Florin Cîţu şi nu împotriva lui Ludovic Orban.

“Nu în ultimul rând, ţin să precizez faptul că demersul meu în această competiţie politică este în favoarea lui Florin Cîţu şi nu împotriva lui Ludovic Orban. Prin urmare, eu voi încerca să conving membrii PNL de ce este bine ca partidul să fie condus de Florin Cîţu şi nu de ce nu este bine să fie condus de Ludovic Orban, căruia îi recunosc capacitatea şi experienţa politică. Prin urmare, îi doresc premierului să continue în acelaşi fel şi să ofere luciditate României pentru un parcurs cu adevărat remarcabil!”, a afirmat Vergil Chiţac.

Ludovic Orban şi Florin Cîţu şi-au anunţat candidatura la şefia PNL.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentMiron Mitrea, despre cazul exploziei de la Arad: “Poliția Română dă dovadă de slăbiciune”. De ce tace ministrul Bode
Articolul următorVioleta Alexandru rămâne alături de Ludovic Orban: ”Dincolo de wow, contează seriozitatea, liberalismul practicat, nu declarat”