Primarul Ion Lungu propune ca ziua de marți, 30 iunie, când se împlinesc 40 de zile de la moartea lui ÎPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, să fie declarată zi de doliu în municipiul Suceava.

Edilul a declarat că va iniția în acest sens un proiect de hotărâre care va fi dezbătut în ședința de Consiliu Local din 25 iunie.

https://youtu.be/sgVJT8_Uxmk

”Pe 30 iunie, când se va face pomenirea, vrem să declarăm zi de doliu în orașul nostru. Vor fi coborâte steagurile în bernă la toate instituțiile publice, având în vedere contribuția pe care a avut-o Înaltpreasfințitul Pimen. Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților a binecuvântat peste o sută de lăcașuri de cult în județ din care peste 20 în municipiul Suceava. Mi se pare corect să închinăm această zi de doliu atunci când se împlinesc 40 de zile de la moartea Preasfinției Sale”, a declarat primarul Ion Lungu.

Citește și: https://realitateadesuceava.net/mii-de-oameni-l-au-condus-pe-ips-pimen-pe-ultimul-drum-video/

Sursa: Realitatea de Suceava

Articolul precedentDaniel Fenechiu, liderul senatorilor liberali: Uneori am senzaţia că suntem la o şedinţă a alcoolicilor anonimi, doar schimbăm rolurile
Articolul următorPremierul Orban: Şantierele navale reprezintă o componentă “extrem” de importantă a economiei româneşti