Primăria Constanța a anunțat, luni după-amiază, că pe 12 aprilie urma să aibă loc ceremonia de semnare a Acordului de Înfrățire dintre municipiul Constanța, România și municipiul Chișinău, Republica Moldova.

“Documentul va fi semnat de către primarul municipiului Constanța, domnul Vergil Chițac și primarul general al municipiului Chișinău, domnul Ion Ceban. Acordul respectiv a fost aprobat anterior de către consiliile locale ale celor două orașe-înfrățite. Consiliul Local al Municipiului Constanța a aprobat Acordul menționat prin Hotărârea nr. 332/24.08.2021 și, totodată, l-a împuternicit pe primarul municipiului Constanța, domnul Vergil Chițac, să semneze acest document în numele municipiului,” transmite primăria

La câteva ore de la anunțul semnării acordului, primăria a anunțat că evenimentul nu va mai avea loc 

„Având în vedere atribuirea, în spațiul public, a unei semnificații politice preconizatei semnări a “Acordului de Înfrățire dintre municipiul Constanța, România și municipiul Chișinău, Republica Moldova”, eveniment care urma a avea loc la Constanța, mâine, 12 aprilie, precum și pentru a evita utilizarea în sens politic a acestui eveniment, decidem anularea evenimentului respectiv și reanalizarea oportunității demersului de semnare a documentului menționat. Ne exprimăm încă o dată întregul nostru sprijin pentru integrarea europeană a Republicii Moldova, precum și speranța că vom putea utiliza, în perioada următoare, alte instrumente de sprijinire, în limita competențelor ce ne revin, a vectorului european al Republicii Moldova și al partenerilor noștri municipali din această țară,”motivează primăria Constanța.

 

Sursa: Realitatea de Constanta

Articolul precedentSenatorul PNL Daniel Fenechiu: „În era Ciucă partidul va fi mai așezat și probabil că piramida decizională va funcționa puțin mai bine decât anterior”
Articolul următorPreședintele României a promulgat luni o lege care îi protejează pe producătorii români. Inițiator, un deputat vâlcean