Prim-ministrul Florin Cîțu va efectua luni, o vizită în Ucraina, la Kiev, pentru a participa la Summitul de lansare a Platformei Internaționale Crimeea. Din delegație va face parte și ministrul afacerilor externe, Bogdan Aurescu, anunță biroul de presă al Guvernului.

În cadrul Summitului, prim-ministrul român va susține intervenția națională și va participa la ceremonia de adoptare a Declarației comune a Platformei Internaționale Crimeea.

În marja evenimentului, premierul Florin Cîțu va avea o întrevedere cu omologul ucrainean, Denys Shmyhal.

Platforma Internațională Crimeea este o inițiativă recentă a Ucrainei menită să consolideze politica de nerecunoaștere a anexării ilegale a peninsulei Crimeea și, în ultimă instanță, să faciliteze revenirea Crimeii în componența Ucrainei. La manifestarea de la Kiev vor participa șefi de stat și de guvern, miniștri ai afacerilor externe și ai apărării, precum și reprezentanți de nivel ai Uniunii Europene și ai altor organizații internaționale.

 

 

 

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentLudivoc Orban îi face atenți pe partenerii de Coaliție: “Nu înţeleg ce treabă are domnul Ghinea cu reformele în justiţie”
Articolul următorLovitură de imagine: PNL Bihor, condusă de Ilie Bolojan, îl susține pe Ludovic Orban la șefia partidului