Președintele PNL Sector 6 și candidat la Primăria Sectorului 6, Ciprian Ciucu, invitat al Mădălinei Dobrovolschi la o ediție specială a Realității de București, a criticat dur, joi, mandatul de primar al Gabrielei Firea la Capitală. Liberalul a explicat că Primăria a pierdut 180 de milioane de euro, bani alocați pentru sistmul de termoficare din București, precizând că au fost avarii majore în plină vară în Capitală și că “la iarnă va fi prăpăd”.

“Termoficarea. 180 de milioane, puse deoparte pentru Primăria Capitalei, pentru care nu ești cu nimeni în competiție, trebuie doar să scrii proiectul. Și-a depășit mandatul Gabriela Firea și nu a accesat acești bani. 4 ani de zile. Și a promis, a zis că se duce și face și drege. A pierdut banii, rețeaua este mai ciur, pentru că în acești patru ani ea s-a degradat și mai mult (…) Acum este vară și lumea nu vorbește. Am avut în mijlocul verii avarii masive. La iarnă va fi prăpăd”, a declarat Ciprian Ciucu.

Președintele PNL Sector 6 și candidat susținut de PNL și USR-PLUS la Primăria Sectorului 6 a criticat de asemenea și maniera în care Primăria Capitalei s-a ocupat de marile proiecte de investiții.

“Pasaje. Pasajul Ciurel, care mă interesează pe mine foarte mult deoarece este în Sectorul 6, ar fi trebuit să fie expropriate terenuri pe lângă Lacul Ciurel și să facă o penetrație spre Centură, ca să treacă de pe cheiul gârlei, cum se spune, Dâmboviței, din zona Regie, să scoatem traficul pentru că și așa este supra-aglomerat Iuliu Maniu, pe lângă Lacul Ciurel. Proiect vechi. 12 ani. Știți ce s-a întâmplat în mandatul Gabrielei Firea? Acest proiect se apropie de final , a costat o sumă fabuloasă, 150 de milioane de euro, cam cât îi datorăm lui Costanda pe terenul din Satul Francez. Undeva la 10% din bugetul pe un an al Bucureștiului. Și știți ce se întâmplă acolo? Faci mai ușor la stânga!

Gabriela Firea mai spune că, atunci când a ajuns la Primăria Capitalei, erau 10 kilometru de piste pentru bicicliști și că ea a ajuns la 23. Dacă tu spui că în 4 ani ai făcut 13 kilometri de piste de biciclete, e ridicol! Este mult, mult prea puțin! Cum să te lauzi cu așa ceva? Și știți ce este culmea? Că i-a măsurat pe o bandă dus și pe una întors! Nu sunt 13, sunt 6,5 cu 6,5”, a completat liberalul.

Nici reabilitarea clădirilor cu risc seismic din București nu a decurs cum trebuie, susține șeful PNL Sector 6.

“Riscul seismic. A reabilitat două-trei clădiri mici, care nu au risc foarte, foarte mare. Nici măcar nu a putut să reevalueze. Noi am reevaluat riscul seismic, și nu cu o tehnologie foarte bine pusă la punct, acum 20 de ani. În 20 de ani , se întâmplă lucruri, mai sunt cutremure mici, de suprafață. Noi acum lucrăm cu niște date vechi de 20 de ani”, a conchis Ciprian Ciucu.  

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedent100% TU DECIZI! Daniel Barbu, ministrul bătut cu roșii de protestatari. Demisie după o declarație halucinantă
Articolul următorUMPMV cere identificarea celor care au pactizat cu interlopii: Capitala să fie redată cetățenilor, vinovații – trași la răspundere!