Obosiți și dezabuzați de nesfârșitele lupte sterile, cu miza mică, dintre partidele care s-au tot perindat la guvernare în 30 de ani, lăsând însă, de fiecare dată, o țară săracă, cu sisteme corupte și fără perspective serioase de modernizare și dezvoltare, românii raționali au sperat la începutul pandemiei, că în fața unui asemenea pericol complex și global, liderii politici vor face pace și reuniți la masa rotundă a dialogului, vor găsi împreună cele mai eficiente soluții epidemiologice și vor cauta cele mai bune practici de redresare economică…nimeni cu scaun la cap nu și-a imaginat că puterea și opoziția nu-și vor da mâna în fața crizei multiple și că nu vor trata România ca pe un pacient vulnerabil care are nevoie urgentă de o resetare din temelii… ei bine, nici vorbă de așa ceva!

Încă de la Declanșarea stării de urgență, toate demersurile guvernului minoritar au fost sistematic sabotate de acțiunile iresponsabile ale unor lideri politici și ale unor instituții publice care s-au comportat exclusiv ca servantii unor puternice grupuri de interese patronate de liderii populiști: Ciolacu, Ponta, Tariceanu. Tot efortul colectiv al țării de a respecta comandamentele stării de urgenta, a fost dinamitat de decizia CCR de a declara ca neconstituționale textele de lege privind internarea obligatorie şi carantina în timpul epidemiei, motivând ca  sunt lipsite de claritate şi previzibilitate, ca au un caracter incert şi dificil de anticipat şi nu oferă garanţii privind respectarea unor drepturi şi libertăţi fundamentale. Au urmat apoi, în rafală declarațiile liderilor de la PSD, Alde și Pro România că virusul nu există, că este produsul ocultei mondiale care ne pune botnița și ne ia pe toți în captivitate.

Rezultatul ? Starea de Alertă a devenit o glumă, din ce în ce mai mulți romani au decis să ignore minimile măsuri de protecție virusologică, numărul de infectări crește îngrijorător, la fel și decesele…România, a devenit asemeni Corabiei nebunilor, fără o direcție precisă, cu un echipaj haotic și agresiv, lăsată pradă furtunii coronavirusului care și-a înălțat deja al doilea val! România este singura țară din Europa care nu mai are nici un mijloc legal de a lupta eficient împotriva  pandemiei… ce este de făcut? Astăzi, premierul Ludovic Orban a solicitat parlamentului să adopte în regim de urgență constituirea unei baze legale, în urma controversatei decizii a CCR, care să permită autorităților să folosească toate instrumentele necesare combaterii coronavirusului, cum se întâmplă în restul lumii normale la cap…

Ceea ce nu au înțeles judecătorii Curții și nici liderii partidelor populiste este faptul că în lipsa obligativității carantinării celor repatriați din zonele roșii, a izolării celor suspectați că sunt pozitivi, am fi avut deja până acum un număr de 10-20 de ori mai mare de cazuri cu impact catastrofal asupra societății și economiei!  Logica electorală strâmbă a contestatarilor măsurilor guvernamentale implementate în starea de urgență, dar demolate ulterior de decizia CCR a făcut ca astăzi sa fim cu toții sută la sută expuși!

Articolul precedentMinistrul Violeta Alexandru: Va fi o creştere a pensiilor. Vom anunța o eventuală modificare a majorării cu 40%
Articolul următor“Jocuri de putere”, cu Oreste Teodorescu: Proiectul României normale începe să prindă contur