Negocierile cu PSD împart PNL în două tabere și accentuează nemulțumirile interne.

Pe lângă atitudinea refractara față de liderii PSD, apar și temeri legate de faptul că președintele PNL nu și va fi premier în noua guvernare, crescând astfel riscul apariției unei noi tabere, pe modelul Orban.

”Inteleg ca avem BPN luni seara si liderii o sa fie intrebati cu cine vor, cu USR sau PSD. Dupa reactiile de ieri seara, de dupa negocierea cu PSD, au aparut discutii destul de aprinse si sunt din ce in ce mai multi cei care vor guvern cu USR.

Din ce am auzit, le e teama ca se scindeaza partidul daca se ajunge la guvern cu PSD si Ciuca premier. Temerea este ca Ciuca este de putina vreme in PNL si lumea spune ca daca ai un sef de partid si un alt premier, atunci ajungi iar in situatia Orban-Citu, acum o sa fie Citu- Ciuca.

Este o retinere fata de Ciuca, ma rog, cum a fost si in decembrie 2020. Presedintele insista cu Ciuca, si ma rog, fiecare dintre cele trei partide vine cu presedintele de partid si tu vulnerabilizezi PNL pentru ca vii cu altcineva, nu cu presedintele partidului”, spun surse din partid.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentCîțu: ”Nu putem spune că este totul roz între PNL și PSD, dar ce pot să spun este că suntem responsabili”
Articolul următorCiprian Ciucu, președintele PNL București: Nu îmi doresc refacerea USL. La nivel local, eu nu o să-mi stric majoritățile