Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, a declarat joi, după ședința de coaliție în care s-au discutat posibile scenarii legate de prețurile la energie, că propunerea de reducere a plafonului pentru compensarea tarifului la energie electrică nu a venit de la ministrul Energiei, Virgil Popescu. Amintim că surse guvernamentale susțin contrariul, anume că ideea a fost avansată de Virgil Popescu.

„Pana una alta exista OUG 26 care se aplica pana in martie 2023. Ideea ca ministrul Energiei ar fi propus un plan mai mic pentru compensarea facturilor este un fake news. Nu de la ministrul energiei a venit o asemenea propunere. Se discuta mai multe scenarii, dar propuse de ANRE”, a afirmat Ionuț Stroe.

Întrebat în mod repetat cine a propus măsura în coaliție, dacă nu a propus-o Virgil Popescu, liberalul nu a răspuns.

„Este nedrept sa spui ca ministerul Energiei doreste o diminuare a schemei atata timp ca Ministerul Finantelor se ocupa de bugetare”, a adăugat purtătorul de cuvânt al PNL.

„In momentul de fata nu s-a luat o decizie, se analizeaza mai multe scenarii pe care se lucreaza. In acest moment, premierul vrea sa dea asigurari tuturor romanilor ca vor plati strict aceeasi suma pe care o platesc acum”, a adăugat Ionuț Stroe.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentPNL Sector 1: ”Răspunsul Curții de Conturi este clar: Clotilde Armand a încălcat legea în mod repetat!”
Articolul următorRomânia sare în ajutorul Franței. Premierul Ciucă: ”România continuă să-şi onoreze angajamentele internaţionale”