Vicepreşedintele Comisiei de Apărare, deputatul PNL Ovidiu Raeţchi, îi cere şefului PSD, Marcel Ciolacu, să blocheze proiectul prin care Jandarmeria preia atribuţii de la Poliţie sau structuri antitero, relatează Mediafax.
„În perioada de glorie a lui Dragnea, Cucoş şi Sindile, am reuşit să blocăm în Camera Deputaţilor un proiect de lege scris de fostul comandant de jandarmerie Viorel Salan, devenit între timp senator PSD. Cu mâna lui Salan, jandarmii îşi elaboraseră, practic, propria lege, prin care puteau face poliţie judiciară, puteau aviza firme private, puteau deveni specialişti în terorism. Proiectul era atât de revoltător şi de absurd în aceste puncte cheie, încât până şi guvernul PSD a fost nevoit să se opună – de ruşine. Într-un final, graţie presiunii publice şi sprijinului pe care l-am primit de la societatea civilă şi de la specialişti în justiţie, proiectul a fost trecut pe linie moartă. În aceste zile, însă, zoriţi de apropierea anticipatelor, dar şi încercând să profite de faptul că atenţia publicului e îndreptată spre formarea guvernului Orban II, pesediştii încearcă tiptil să dezgroape iniţiativa”, a afirmat deputatul PNL.
Raețchi a adăugat că „Partidul Naţional Liberal va bloca orice tentativa de gonflare a atribuţiilor Jandarmeriei”.

„Noi milităm pentru o lege a adunărilor publice mai relaxată şi milităm pentru o Jandarmerie care face asigurare şi restabilire numai în situaţii strict delimitate, de jandarmi cu numere de identificare la vedere. În niciun caz nu considerăm că jandarmii, după prestaţia din 10 august, sunt pregătiţi să facă pe procurorii şi să preia atribuţii de la Poliţie sau structuri antitero, aşa cum au încercat să preia şi de la SPP atribuţii de pază şi protecţie, în ciuda legii. Ceea ce PSD încearcă este ilegal şi imoral – şi va eşua. Îi cer lui Marcel Ciolacu să blocheze aceste demersuri ale colegilor săi, care dovedesc cât de puţin s-a schimbat PSD în realitate”, a subliniat sursa citată.
HotNews a relatat vineri că PSD vrea să promoveze rapid o propunere legislativă care extinde sensibil competențele Jandarmeriei Române printr-o serie de prevederi controversate: extinderea competențelor Jandarmeriei pentru intervenția contrateroristă, acordarea calității de organe de cercetare penală dar și competența de a aviza înființarea firmelor private de pază, atribuție aflată în prezent în competența Poliției Române.

Articolul precedentVeşti bune pentru studenţi. Guvernul a eliminat taxele de recunoaştere şi echivalare a diplomelor obţinute în străinătate
Articolul următorNaveta elevilor, decontată de şcoală pentru orice mijloc de transport, nu numai rutier