Raluca Turcan a declarat că decizia procurorului-şef al DIICOT Giorgiana Hosu de a infirma parţial soluţia de clasarea în dosarul 10 august şi de a redeschide ancheta în cazul foştilor şefi ai Jandarmeriei, este una justă.

Vicepremierul a adăugat că adevărul trebuie să iasă la iveală, iar vinovaţii să fie pedepsiţi. Ea a mai spus că dosarul 10 august nu trebuie să aibă aceeaşi soartă ca cel al Mineriadei sau al Revoluţiei, fapt pentru care Guvernul PNL a dispus luarea măsurilor pentru care am declasificat raportul privind evenimentele de atunci, informează news.ro.

„Ştiu că decizia iniţială a procurorului DIICOT care a instrumentat dosarul 10 august, de clasare a unora dintre acuzaţiile împotriva şefilor Jandarmeriei a nemulţumit foarte mulţi români. Pe bună dreptate – spun acest lucru la nivel uman, nu ca om politic! Ce demonstrează decizia de azi? Foarte simplu: să laşi instituţiile din justiţie să se autoregleze reprezintă soluţia corectă. Anunţul de astăzi al DIICOT în cazul 10 august este unul just!”, a scris Raluca Turcan marţi pe Facebook, conform news.ro.
 
Viceprim-ministrul a precizat că „adevărul trebuie să iasă la iveală, iar vinovaţii trebuie pedepsiţi”.
 
„Dosarul 10 august nu trebuie să aibă aceeaşi soartă ca cel al Mineriadei sau Revoluţiei. Acesta este motivul pentru care guvernul PNL a dispus luarea măsurilor pentru care am declasificat raportul privind evenimentele de atunci, în condiţiile în care Liviu Dragnea-Carmen Dan au încercat muşamalizarea! Avem încredere în instituţii, avem încredere în justiţie!”, a completat Turcan. 
 
Procurorul-şef al DIICOT a admis marţi plângerile formulate împotriva Ordonanţei din data de 26.06.2020, care clasa parţial acuzaţii din Dosarul 10 august şi a dispus redeschiderea urmăririi penale. Şefii Jandarmeriei sunt din nou vizaţi de anchetă.
Articolul precedentCozmin Gușă, despre o posibilă revenire în lupta pentru titlu: FCSB-ul nu o să-și revină, problema este Gigi Becali
Articolul următorPrimarul PSD al Dejului, Morar Costan va candida pentru un nou mandat din partea PNL