„E deranjantă și vizibilă cârdășia creată între PSD și Curtea Constituțională. E inadmisibil ca nici eliminarea sau supraimpozitarea pensiilor, care nu au legătură cu contributivitate, să nu poată fi atinse. În Parlament, PSD a strigat că este pentru eliminare, dar unealta numită Curte a blocat acest proiect”, a declarat vicepremierul Raluca Turcan, la „Legile Puterii”.

Aceasta a spus că singura soluție stă în reformarea Curții Constituționale.

„Să ajungem la un rezultat bun la parlamentare, constituirea unei majorități în jurul PNL, modificarea Constituției si reformarea CCR. Totuși, CCR, organismul care trebuie să vegheze la respectarea legilor, nu poate fi unealta PSD. Într-o democrație solidă, Curtea nu este instrumentul unui partid politic. Îmi doresc reformarea CCR”, a mai spus vicepremierul Raluca Turcan.

Curtea Constituțională a amânat o decizie privind impozitarea cu 85% a pensiilor speciale mai mari de 7.000 de lei pentru data de 8 decembrie. Este a doua amânare pe acest proiect, după ce tot Curtea Constituțională a decis în primăvară că tăierea pensiilor speciale este neconstituțională.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentRaluca Turcan: Tema piețelor, politizată. O nouă mostră de cinism în Parlament și o extrapolare în teritoriu
Articolul următorVIDEO Ministrul Muncii, nemulţumit de activitatea instituţiilor subordonate din judeţul Covasna