Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a fost pus la colț până și de Opoziție, după derapajele grave, tot mai dese în ultima perioadă.

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan recidivează. Grav! După tot mai desele ieșiri în decor, europarlamentarul PNL pare a fi la un pas de suspendare. Nu puțini sunt cei care, potrivit unor surse, se distanțează de discursul rareșian, pe două voci, care nu face altceva decât să arunce un con de umbră asupra propriului Guvern, afișând o atitudine duplicitară, dar extrem de vehementă, într-o perioadă în care nu numai Cabinetul, ci întreaga clasă politică are nevoie de unitate în vorbe și, cel mai important, în fapte.

Sabotajele practicate în ultima perioadă de Rareș Bogdan la adresa propriului Guvern agită apele în PNL. Lovind la vârful conducerii, chiar din inima partidului, Rareș Bogdan a intrat în conflict deschis cu propiii colegi.

Singur s-a trădat, lăsând să răsufle, chiar “din gura lui”, tensiunile care încep să macine liderii partidului. Într-un schimb de replici dur, pe Facebook, pe care Rareș Bogdan l-a avut cu fostul ministru PSD al Culturii Lucian Romașcanu, cel din urmă îi atrăgea atenția asupra derapajelor grave de care se face vinovat tot mai des în spațiul public. În plus, comentariile la o postare care a fost ulterior ștearsă trădau tocmai tensiunile pe care le semnalau și sursele noastre.

Comentariile erau făcute în dreptul unei postări referitoare la situația din spitalele românești, în care acesta își exprima nemulțumirea că prețurile nu au fost plafonate și care, ulterior, a fost eliminată, într-o încercare rușinoasă de a-și șterge urmele. Mai mult, când a fost întrebat de a șters postarea, Rareș Bogdan a răspuns sec: “Pentru că e o platformă unde lucrează mai mulţi oameni, nu e un simplu cont de Facebook. Nu sunt întotdeauna de acord cu tot ce se publică şi şterg ce nu e pe linia fixată de mine pe comunicare. Simplu.”

Potrivit surselor noastre, postarea a fost ștearsă după ce fostul ministru PSD al Culturii Lucian Romașcanu l-a pus la colț, în public, i-a atras atenția asupra derapajelor grave la adresa propriului Guvern și l-a somat, tocmai în calitatea de care Rareș Bogdan “pare” că uită, aceea de “reprezentant al Puterii”, să înceapă să gândească soluții, să se implice în vindecare și refacere, și să nu privească de pe margine, inert, cum societatea se duce de râpă.

“Rareş, eşti un reprezentant de vârf al puterii. E bună asta cu “în opoziţie la putere”, a jucat-o şi Băsescu, dar vremurile sunt altele. Du-te la Orban şi luaţi decizii, nu te plânge pe FB. Ai alte pârghii, foloseşte-te!”, a scris Lucian Romaşcanu.

“Am pe dracu, Lucian. Ăştia nu ascultă de nimeni. Asta ar fi în situaţia ideală de funcţionare a unui partid şi a unei guvernări”, i-a răspuns Rareş Bogdan, potrivit unor capturi salvate de Romașcanu.

La remarca acestuia, social-democratul i-a oferit și alternativa, în caz că-i scăpase: DEMISIA DE ONOARE.

“Atunci demisia de onoare se impune. Prim-vicepreşedinte PNL fără pârghii nu se poate…”, a subliniat Lucian Romaşcanu.

Articolul precedentMinistrul Economiei: România va produce 15 milioane de măști pe protecție pe lună
Articolul următorOrban cere verificarea contractului pentru materiale sanitare cu firma din Giurgiu