Fostul șef al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu (USR-PLUS), susține că există reprezentanți PNL care au legături directe cu mafia deșeurilor. La auzul unor asemenea declarații (n.r.: pe care le redăm integral mai jos), prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, se arată profund revoltat: „În curând vom afla că tot răul României, Europei şi lumii e generat de PNL”, spune Rareș Bogdan.

„Mi se pare o declaraţie halucinantă. Dintr-odată constatăm că cei din USR, nişte îngeraşi, au stat la masă cu răul suprem al acestei ţări. Mi se pare ireal, ceva de noaptea nopţii, ceva ce întrece orice închipuire. Şi oamenii ăştia ne spun în continuare că vor să guverneze cu noi. Dom’le, domnul Berceanu a fost şeful Gărzii de Mediu până mai ieri. A spus vreodată ceva, a venit cu nume? Îl rog să îmi dea un nume, privat. Eu voi ieşi public şi voi cere anchete. Dar nu poţi face astfel de acuzaţii, doar pentru că simţi că în România există un trend de susţinere în societate pe astfel de chestiuni. Nu poţi face aşa ceva dacă vrei să construieşti ceva. Nu se poate aşa ceva. Oamenii ăştia ne spun că vor să continuăm să stăm de vorbă şi în acelaşi timp ne înjură de mamă, ne fac în toate felurile, zi de zi, oră de oră, prin toate vocile”, a spus Rareş Bogdan, la Antena3.

„Nu am zis că vom guverna cu PSD, eu sunt împotriva acestui lucru şi mă voi opune. Dar spuneţi-mi cum mă pot pune la masă cu domnul Barna, Cioloş, Voiculescu şi restul liderilor? Cum se poate întoarce domnul Berceanu la Garda De Mediu după ce iese azi şi spune că PNL patronează mafia lemnului? Bine că nu a spus că din toată Europa. Dar fără să dea nume, nimic”, a mai spus primvicepreşedintele PNL.

“Eu sunt cel moderat din PNL. Eu sunt cel care în continuare spune că trebuie să refacem alianţa. Dar mi-e greu în faţa colegilor mei. Cred că e greu să mai legi nişte punţi când eşti acuzat de la toate nivelele. În curând vom afla că tot răul României, Europei şi lumii e generat de PNL. Este cutremurător. Ei se ocupă doar de plângeri, nu am văzut să construiască ceva”, a mai spus Rareş Bogdan.

“Noi nu abandonăm barca și nu plecăm de la guvernare”, a conchis europarlamentarul.

Octavian Berceanu, fostul șef al Gărzii de Mediu: “E vorba de un grup de interese din zona infracţională, din zona deşeurilor, acolo se învârte tot. Am făcut sesizări penale pentru depozitări ilegale de deşeuri, iar membri importanţi ai PNL sunt implicaţi direct. Eu aştept să văd ce face şi DNA-ul. Aştept de la DNA să ancheteze membrii grupărilor infracţionale care fac afaceri cu deşeuri ilegale în România. Numele lor se găsesc sau s-au regăsit pe listele PNL”, a declarat Octavian Berceanu, citat de Antena 3.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentFlorin Cîțu despre USR PLUS: ”Guvernarea e pentru oameni maturi, nu pentru un partid mic care-și ia jucăriile, când se supără, și pleacă”
Articolul următorFlorin Cîțu, mesaj tranșant pentru USR PLUS: ”De luni o să fiu preşedintele PNL şi vom discuta altfel. Nu-i roagă nimeni să vină la guvernare”