Europarlamentarul PNL, Rareș Bogdan, a cerut azi imperativ în plenul Parlamentului European reunit la Strasbourg cu ocazia prezentării Stării Uniunii de către președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, ca România să fie primită cât mai repede în Spațiul Schengen. El a precizat că nu e o binefacere pe care țara noastră ar trebui să o primească, ci o recunoaștere a ceea ce a făcut și face, iar dacă nu se va întâmpla repede atunci există riscul creșterii zonei extremiste:

”Excelențele voastre, vin în fața Dumneavoastră ca reprezentant al uneia dintre țările cele mai atașate valorilor si familiei europene.

Din solidaritate și spirit european real, România i-a ajutat pe ucrainenii și sirienii fugiți de război.

În numele solidarității, camioanele și trenurile încarcate cu grâne din Ucraina ce urmează să ajungă în țările vestice traversează România zilnic, iar în sens invers traversează camioanele și trenurile cu ajutoare pentru poporul ucrainean.

În numele solidarității, România înțelege și acceptă ca țările care au energie mai multă să reducă din consum și să dea și celor care au mai puțină.

În numele solidarității, dar și al dreptului său, România cere ce i se cuvine: aderarea la Schengen. Dupa 11 ani nedrepți de așteptare.

Care este starea reală a Uniunii Europene! Cu state care stau în lojă și state care stau la ușă ?

România îndeplinește toate condițiile, și-a securizat frontierele pe banii ei, și nu cu companii românești. Unde e solidaritatea?

Există riscul ca în România să crească numărul populiștilor și extremiștilor exact din acest motiv.

Riscă cineva ca, peste 18 luni, jumătate dintre eurodeputați să fie eurosceptici?

Cine vrea ca încă un popor european să renunțe la a crede în solidaritate? Ale cui interese le servesc aceia?

Poporul Român nu solicită favoruri, ci un statut demn și legitim într-o Europă la a cărei stabilitate și continuitate contribuie în fiecare zi. Vrem dreptate pentru România! Vrem in Schengen! Este dreptul nostru legitim!

Vă mulțumesc!”, a spus Rareș Bogdan de la pupitrul Parlamentului European.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentCe soluții a propus România pentru stoparea crizei energetice. Anunțul ministrului Virgil Popescu
Articolul următorSorin Cîmpeanu anunță salarii majorate pentru toți profesorii din România: „Niciun absolvent de top nu va alege un salariu de 2.500 de lei”