Românii nu sunt fraierii Uniunii Europene și nici cetățeni de rang doi, a spus europarlamentarul Rareș Bogdan, în Parlamentul European, de față cu Johannes Hahn, comisarul austriac care a reprezentat Comisia în PE.

„România își dorește ca Uniunea Europeană să devină un loc mai sigur pentru cetățenii ei. Dar și românii sunt cetățeni europeni! Românii contribuie esențial la stăvilirea migrației ilegale, și cu toate astea, au fost jigniți cumplit. Românilor li s-a refuzat accesul în Spațiul Schengen, iar asta s-a întâmplat din cauza josniciei politice a cancelarului austriac Nehammer. Care iată, a și plătit la alegerile de duminica unde partidul sau a inregistrat cel mai prost scor electoral de la al doilea razboi mondial incoace”, a spus primvicepreședintele PNL, europarlamentarul Rareș Bogdan.

„Doamnelor și domnilor, Uniunea Europeană nu trebuie să devină un loc unde mai-marii zilei dispun discreționar de soarta a milioane de cetățeni! Ce au făcut românii ca să merite un asemenea tratament nemernic?

Au investit un miliard de euro în securizarea frontierelor! Au ajutat milioane de refugiați ucraineni, 3,5 milioane, au hrănit, i-au luat acasă, le-au cumpărat medicamente și lapte praf și nu s-au plâns, deoarece românii chiar sunt creștini, nu doar spun că sunt.

Românii își asumă un risc major în vecinătatea Ucrainei, dar vă spun ceva și luați aminte: ei nu sunt fraierii Uniunii Europene si nici cetateni de rang 2. Sper ca Suedia, o democratie consolidata si un stat model pentru respectarea drepturilor si libertatilor să puna pe agenda unuia dintre cele doua Consilii JAI pe care le patroneaza in martie si iunie, extinderea spatiului Schengen pentru Romania si Bulgaria!”, a conchis Bogdan.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentPNL respinge categoric noile taxe propuse de PSD. Dan Motreanu: Astfel de propuneri vor afecta negativ economia şi mediul de afaceri
Articolul următorDecalogul PNL pentru Nicușor Dan. Ce măsuri trebuie să ia edilul-șef pentru a fi sprijinit în continuare de liberali