Europarlamentarul și prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan riscă excluderea din partid după ieșirea extrem de virulentă la adresa lui Florin Cîțu, dar și la adresa colegilor săi care au decis retragerea lui Cîțu pentru a forța ieșirea din criza generată de coronavirus.

Potrivit unor surse realitateadinpnl.net, șeful liberalilor Ludovic Orban este singura soluție în fruntea Guvernului, atât pentru a gestiona măsurile de urgență care să limiteze răspândirea virusului ucigaș din China, dar și pentru a controla criza politică. Aceleași surse susțin că Ludovic Orban este cel care trebuie propus de președintele Klaus Iohannis pentru formarea unui guvern stabil, iar cine nu vine alături de președintele PNL pentru a forța ieșirea din criză riscă excluderea.

De altfel, potrivit acelorași surse realitateadinpnl.net, liberalii au decis să-l retragă ieri pe Florin Cîțu tocmai pentru a-i deschide calea lui Ludovic Orban, pe care vor să-l reașeze în fruntea Guvernului. Inclusiv ministrul interimar al Finanțelor, Florin Cîțu, a explicat pe Facebook, într-un „mesaj important pentru români”, că a luat decizia de a renunța la funcția de prim-ministru chiar înaintea plenului de învestire pentru că tocmai Ludovic Orban trebuie să fie șeful Guvernului în România, și nu el.

Prioritatea zero în aceste zile este protejarea sănătăţii oamenilor, a declarat și președintele Klaus Iohannis. De aceea, răfuielile şi meciurile politice nu-şi au deloc rostul în actualul context, a mai spus Iohannis. Tocmai de aceea declarațiile lui Rareș Bogdan au produs indignare în rândul colegilor săi din PNL, care vor ca partidul să vină cu singura soluție stabilă și coerentă de Guvern, cu Orban în fruntea lui. Președintele Klaus Iohannis a convocat consultări cu partidele, astăzi, de la ora 13:00, iar primii care vor discuta cu șeful statului sunt liberalii.

Articolul precedentRomânia, virusată și în derivă. Ludovic Orban, mobilizare generală la MAI
Articolul următorCristian Diaconescu, la Realitatea: ”Au deschis calea unei opțiuni pe care o credeam închisă. PSD își poate face o majoritate. Este un eșec pentru PNL”