Europarlamentarul și prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a avut, marți seara, o reacție acidă la adresa Guvernului Orban, aruncând săgeți otrăvite, la doar câteva ore după ce tot el critica, în termeni extrem de duri, politicienii care aleg să blocheze Executivul prin declarații toxice, în plină criză epidemiologică și economică, în loc să dea dovadă de solidaritate cu guvernanții.

Rareș Bogdan se contrazice de la o ieșire publică la alta. După atacul virulent la adresa politicienilor toxici care nu dau dovadă de solidaritate cu Guvernul Orban, în momente de criză fără precedent pentru țara noastră, prim-vicepreședintele PNL are un nou derapaj la adresa Executivului, acuzându-l, voalat, că nu reacționează.

“Ludovic Orban și Florin Cîțu au stat chiar astăzi (marți, n.r.) cu o parte din băncile comerciale. Au analizat impactul și cu Banca Națională și se întâmplă ceea ce este firesc, ceea ce două bănci cu capital românesc au anunțat că vor face… E normal ca un sistem care, în ultimii cinci ani a funcționat extraordinar și cu ajutorul statului român, care a fost principalul client al lor, să încerce să participe la această dovadă de solidaritate cu clientul. Ce este foarte important: sistemul bancar trebuie să dovedească de data asta solidaritate. Și Florin Cîțu, împreună cu Ludovic Orban au purtat o discuție extrem de serioasă, fără a impune ceva. Pur si simplu, arătau situația de fapt: că românii trec printr-un moment greu și că acest sistem trebuie să participe la trecerea prin deșert. Iar asta nu se poate întâmpla decât amânând plata unor rate sau descoperiri de conturi pentru următoarea perioadă, adică 3 luni până la 6 luni, în funcție de bancă, de credit și în funcție de client, descoperirile de card, creditele date către societăți comerciale și practic, această perioadă să se împartă pe durata contractului care rămâne următoarele luni sau ani, în cadrul creditelor ipotecare, spre exemplu, respectiv să se împartă sau să se prelungească durata contractului cu 3 până la 6 luni. E o dovadă de normalitate”, a declarat Rareș Bogdan, marți seara, într-o intervenție la Realitatea PLUS, în emisiunea “Jocuri de putere”.

Dând dovadă de o lipsă de coerență în discurs, prim-vicepreședintele a sugerat, voalat, că Guvernul nu a procedat corect și nu a avut autoritate, în condițiile în care Ordonanța Militară i-ar fi dat tocmai acest drept.

“Guvernul României nu a procedat nici într-un mod suveranist, sau discreționar, sau autoritar, să impună, deși Ordnanța Militară permitea. Printr-o Ordonanță Militară în situație de urgență putea să facă acest lucru, dar Ludovic Orban, Florin Cîțu, Guvenul PNL, președintele României nu consideră că există dușmani în România. Gândim în spiritul colaborării, adică a înțelegerii unei situații și a solidarității prin care fiecare element din societatea românească să participe la trecerea peste această situație cumplită cum România nu a mai avut în ultimii 75 de ani”, a mai spus Rareș Bogdan.

Articolul precedentGheorghe Flutur, testat pozitiv cu coronavirus
Articolul următorPlata ratelor la bănci va fi amânată până la sfârșitul anului