A treia rundă de negocieri între delegațiile Rusiei și Ucrainei vor avea loc astăzi. Asta, în timp ce ne aflăm în cea de-a douăsprezecea zi de război. 

Oficialii ruși declară că sunt pregătiți pentru o nouă rundă de negocieri cu Ucraina. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut Kremlinului să oprească bombardamentele înainte de discuțiile diplomatice.

Nu este clar dacă delegaţia ucraineană se va prezenta la negocieri, potrivit Reuters. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că există informaţii contradictorii cu privire la discuţii.

 

Harkov, al doilea oraș ca mărime din Ucraina a înregistrat pierderi masive. Turnul de televiziune, Parchetul Regional și numeroase clădiri au fost complet distruse.

Și aeroportul din Vinița a fost bombardat de rachetele rusești. Trupele lui Putin au tras și în civili, în timpul evacuarilor, iar opt oameni au murit. 
Între timp, Zelenski anunță că Rusia pregătește un atac de amploare asupra Odesei. 

 

În Irpin, o suburbie a Kievului, în timpul evacuării prin coridorul verde, trupele ruse au tras în civili și opt oameni au murit. Printre victime se numără și o întreagă familie: mama, tata și doi copii. Aceștia voiau doar să fugă de război cât mai departe. N-au mai apucat. 

Între timp, Agenția Internaționala pentru Energie Atomică anunță că sunt probleme de comunicare cu echipa ucraineană, care lucrează la centrala nucleară de la Zaporojie. Rușii au tăiat și accesul la unele rețele mobile și la internet, avertizează partea ucraineană.

Articolul precedentPreședintele României, Klaus iohannis: ”Niciun ucrainean, nicio ucraineancă nu vor fi refuzați la intrarea în România. Sunt foarte bine primiți”
Articolul următorKlaus Iohannis ți Nicolae Ciucă, vizită la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu