Alina Gorghiu – coinițiatoarea proiectului privind privind stabilirea unor măsuri sanitare pentru protejarea sănătății publice pe perioada stării de alertă spune că PSD și AUR au dat un semnal prost,  azi, în Senatul României, prin respingerea certificatului verde.

„Un semnal prost dat de PSD și AUR, azi, în Senatul României!

Nu mă interesează să fiu simpatică sau populară. Astăzi, cu atât mai puțin. Sunt coinițiator al proiectului privind stabilirea unor măsuri sanitare pentru protejarea sănătății publice pe perioada stării de alertă. Pentru că eu cred că fiecare are obligația să se vaccineze. Indiferent că lucrează în sistem public sau privat. Spun asta plecând de la o statistică clară.

Analiză Reuters: În octombrie, un român a murit de Covid-19 la fiecare 5 minute.

Și nu avem cum să nu observăm că, din numărul total al deceselor provocate de Covid-19, peste 90% sunt persoane nevaccinate.

Statististicile nu rezolvă nimic. Trebuie acționat pentru a stopa rapid evoluția pandemiei. Și asta implică măsuri și pentru categorii socio-profesionale cu grad ridicat de expunere la acest virus, dar și cu risc major de transmisabilitate. Medici, personal medical, personal ISU, angajați din instituțiile publice (cu excepția celor din autoritățile și instituțiile din cadrul autorității judecătorești), personalul unităților de asistență medical profilactică și curativă, persoane care activează ca furnizori de servicii medicale, de dispozitive medicale și de medicamente. Dar și parlamentarii și cei care lucrează în firme private cu mai mult de 50 de angajați, operatori economici etc. Dacă ei se infectează, sunt consecințe grave pe mai multe paliere. Pentru a le evita, este nevoie de această lege.

Dreptul la muncă nu este absolut, dar sănătatea publică este prioritate. Iar rolul primordial al acestui proiect este protejarea sănătății și a vieții românilor. Scopul este încurajarea salariaților cu risc mare de îmbolnăvire, dar și de a transmite mai departe virusul, de a se vaccina. De aceea, suspendarea și încetarea de drept a contractului de muncă, cu termenele precizate în proiect, reprezintă soluții pentru a asigura sănătatea publică.

Sunt vremuri în care oamenii politici trebuie să fie curajoși, să adopte măsuri necesare, nu să aștepte bezele de la unii și de la alții.

Sper ca, la Camera Deputaților, să fie votată această lege”, a scris Alina Gorghiu, pe Facebook. 

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentNicolae Ciucă: „Mandatul meu este să negociem pentru un guvern minoritar PNL-UDMR. Nu este închisă ușa către absolut nimeni”
Articolul următorRareș Bogdan. Nicolae Ciucă va prezenta până sâmbătă seara lista Guvernului