Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat că liberalii nu sunt interesaţi de noul partid anunţat de Ludovic Orban, care, probabil, va avea acelaşi deznodământ ca în cazul lui Călin Popescu-Tăriceanu. El mai spune că parlamentarii care fac parte din această formaţiune au fost aleşi „pe munca şi pe listele PNL”.

”Au ajuns în Parlament prin munca şi pe listele PNL. După ce domnul Orban a pierdut alegerile, a plecat din partid şi avem mari semne de întrebare că ar avea acelaşi succes pe care l-a avut, dacă s-ar prezenta singur în alegeri cu noul partid. Au mai existat episoade de genul acesta. O să dau un singur exemplu, al domnului Tăriceanu. Probabil că şi acest episod va avea acelaşi deznodământ”, a precizat Ionuţ Stroe pentru Agerpres.
 
Legat de faptul că Orban a anunţat că vor urma mai multe demisii din PNL, Stroe a spus că Ludovic Orban poate să susţină orice.

“Nu am niciun fel de opinie în legătură cu anunţul domnului Orban, poate să susţină orice, până la urmă fiecare suntem liberi, conform Constituţiei, să ne asociem în fel de fel de formaţiuni politice şi în grupuri de anumite interese socio-profesionale”, a adăugat Stroe.

Marţi, Ludovic Orban, fost preşedinte al PNL, a anunţat constituirea unui nou partid de centru-dreapta, care se va numi Forţa Dreptei, împreună cu 16 parlamentari, toţi demisionari din formaţiunea liberală. 

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentIohannis va participa miercuri și joi la Summitul Parteneriatului Estic şi la Consiliul European
Articolul următorGuvernul a făcut anunțul. Va adopta OUG pentru majorarea punctului de pensie