Premierul Ludovic Orban a declarat joi că Guvernul trebuie să fie pregătit cu orice modificare a legislaţiei care se impune, în cazul în care în urma deciziei Curţii Constituţionale sunt afectate articole care creează cadrul legal pentru dispozitivul de apărare a cetăţenilor împotriva COVID.

“Sigur că ne confruntăm cu un mediu politic în care foarte mulţi lideri politici, de luni de zile, neagă pericolul, instigă populaţia la nerespectarea regulilor şi iniţiază alături de instituţii aflate în slujba lor, şi nu în slujba cetăţeanului, tot felul de demersuri, cum a fost demersul de astăzi, care s-a judecat la Curtea Constituţională. Ce vă cer: toţi miniştrii care aveţi instituţii care au competenţa legală de a verifica respectarea regulilor să mobilizaţi aceste instituţii şi să asiguraţi prezenţa lor în teren. Respectarea regulilor în toate spaţiile publice, indiferent că este vorba de locul de muncă, indiferent care e locul de muncă, poate fi birou, poate fi fabrică, poate fi şantier, trebuie respectate regulile. Aici, Inspecţia Muncii trebuie să fie pe teren. De asemenea, Poliţia trebuie să fie implicată şi să susţină controalele efetuate de entităţi partenere, cum ar fi Inspecţia Muncii sau ISCTR-ul, pentru respectarea regulilor privind transportul public

Trebuie să fim pregătiţi cu orice modificare a legislaţiei care se impune, în cazul în care sunt afectate articole care ne creează cadrul legal pentru dispozitivul de apărare a cetăţenilor împotriva COVID”, a precizat premierul în debutul şedinţei de guvern.

Articolul precedentVicepremierul Raluca Turcan despre creșterea cazurilor de coronavirus: ”Ne dă fiori și ne pune în garda”
Articolul următorCHA CHA LITIX! Episodul 10. Becali se întoarce în politică